РФ попалася на гачок: після Бахмута ЗСУ зі свіжими силами підуть у наступ – західні ЗМІ

ЗСУ продовжують оборону Бахмута / соцмережі

Заяви Володимира Зеленського про важливість оборони Бахмута підігрівають бажання РФ завоювати це місто.

Бої за Бахмут Донецької області вимотують російські сили, при цьому дозволяють ЗСУ накопичити резерви для наступу.

Російські втрати в районі Бахмута непропорційно вищі за українські, при цьому Володимир Путін і ватажок "Вагнера" Євген Пригожин навіть попалися "на гачок" українських захисників, йдеться в матеріалі merkur.de.

"У той час як російські збройні сили надзвичайно дурні, українці надзвичайно розумні. Бої за Бахмут зв'язують велику кількість російських сил», — цитує видання викладача економіки у військовій академії ETH Zurich Маркуса Койпа.

На його думку, Україна зможе зберегти свої резерви — і навесні наростити сили для наступу.

Він пояснив, що постійні заяви Володимира Зеленського про важливість оборони Бахмута підігрівають бажання Пригожина завоювати це місто.

"Росія попадеться на гачок», — заявив Койп.

Разом з тим він упевнений в тому, що битва за Бахмут є війною між Пригожиним і МО РФ на чолі з Сергієм Шойгу, які є «ворогами».

"Російські війська відправляються в м'ясорубку <...> З військової точки зору це вкрай нерозумно. Але битва за Бахмут — це перш за все не досягнення військових цілей, а боротьба за владу в російському керівництві», — додав Койп.

Ситуація в Бахмуті

Раніше повідомлялося, що в ході засідання Ставки верховного Головнокомандувача розглянули питання про ймовірний вихід українських військових з Бахмута. Військове керівництво країни переконане, що Україні слід продовжувати оборону і посилювати позиції захисників, щоб ворог не зміг "взяти" місто.

Військовий експерт Олег Жданов сказав, що окупаційна армія Росії досягла часткового успіху в боях за Бахмут. Ситуація критична, є загроза оточення. На думку Жданова, командування ЗСУ може прийняти рішення про вихід з міста.

Радник глави офісу президента Михайло Подоляк підкреслив, що сили оборони України поки не виходять з Бахмута. Російські окупанти підірвали міст, по якому йшло належне забезпечення ЗСУ, але існують і інші маршрути. У місті тривають інтенсивні вуличні бойові дії.

Більше новин:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти