РФ перекинула резерви до Вугледара: ворог прорвався до околиць міста - DeepState

Бої за Вугледар - ворог прорвався до околиць міста / Колаж: Главред, фото: 35 окрема бригада морської піхоти, УНІАН

За даними DeepState, російська піхота вже "забігає" на околиці міста Вугледар та намагається закріпитись в багатоповерхівках.

Російські окупаційні війська продовжують тиск на місто Вугледар Донецької області. Після захоплення шахти "Південнодонбаська №1" війська просуваються з боку дач у східну частину міста, повідомляє моніторингова група DeepState.

Аналітики зазначають, що російські війська намагаються закріпитися в багатоповерхівках на околицях міста, де вже з’являється піхота противника.

"Для взяття Вугледару росіяни залучили додаткові ресурси у вигляді регулярних сил та спецпідрозділів, зокрема, підрозділи БПЛА, які активно працюють дронами", - вказують вони.

Крім того, тривають спроби тиску з правого флангу, але поки що до міста окупанти не дійшли. Одночасно із наступом піхоти окупанти ведуть постійні обстріли, а дорога на Богоявленку перебуває під вогневим контролем, тривають спроби ворога просунутися з боку Водяного.

Що відомо про Вугледар / Інфографіка: Главред

Що таке DeepState?

DeepStateMap.Live — інтерактивна онлайн мапа бойових дій в Україні, яка дає можливість стежити за змінами лінії фронту та перебігом воєнних дій російсько-української війни, пише Вікіпедія.

Бої за вугледар - що відомо про ситуацію на фронті

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, Збройні сили України можуть утримати контроль над Вугледаром у Донецькій області, якщо збережуть лінію постачання, що проходить на північ від міста, зазначив експерт BILD Юліан Рьопке.

Водночас, за словами військового експерта Сергія Кузана, Росія зосередила близько 30 тисяч військових у районі Вугледара, намагаючись оточити місто з півдня та північного сходу.

Аналітики Інституту вивчення війни зазначають, що російські війська досягли околиць міста, але це навряд чи забезпечить їм значну оперативну перевагу для подальшого наступу на заході області.

Інші новини:

Новини заразКонтакти