"РФ буде тиснути": ворог готує наступ на велике місто України – Світан

Роман Світан розповів про небезпечний напрямок на фронті / Фото: скріншот

Окупанти обрали найбільш незручний з точки зору геології напрямок для наступу, розповів Роман Світан.

Противник обрав для спроб наступальних дій саме Куп'янський напрямок, оскільки йому зручно доставляти туди боєприпаси, розповів військовий експерт Роман Світан.

"Чим ближче везти снаряди, тим більше їх можна привести, і більше їх можна використовувати. Саме цей метод росіяни використовують для підтримки наступальних дій якраз на Куп'янському напрямку. Там же кілька десятків кілометрів, і Росія...", - зазначив він в ефірі УНІАН.

Експерт пояснив, що саме з цієї причини окупанти обрали цей напрямок - найбільш незручний з точки зору геології.

"Тобто підстилаюча поверхня - там дуже багато річок..., дуже багато озер, ліси такі деякі є, аж до болот ... досить-таки непривабливий для наступальних дій напрямок. Але ... вони його вибрали, щоб тиснути на наші війська, щоб ми туди використовували достатню кількість резервів, які потрібні на іншій ділянці фронту...", - додав Світан.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовий льотчик-інструктор, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Раніше повідомлялося про те, що війська РФ атакують у напрямку Куп'янська, у ЗСУ успіхи під Бахмутом. Сили оборони України продовжують свій наступ на півдні і сході, планомірно вибиваючи російських окупантів зі своїх територій, сказали в Генштабі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що РФ призупинила наступ на лінії Куп'янськ-Кремінна. Росія посилила роботу бойової авіації в Харківській, Луганській та Херсонській областях і, ймовірно, знизила її активність в Запорізькій області, пишуть аналітики.

Інші новини:

Новини заразКонтакти