Провал ракетного терору: РФ не переламає ситуацію новими ударами – ГУР

Ракетні удари РФ не переламають ситуацію, заявив Андрій Юсов / УНІАН, Міноборони РФ

РФ вже не зможе собі дозволити "засипати Україну" крилатими ракетами, каже Андрій Юсов.

Ракетні удари російських окупантів по інфраструктурних об'єктах вже не зможуть докорінно змінити ситуацію, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

"Від ракетного терору ра**сти не відмовляються, але ми бачимо, що ракетний бліцкриг провалився з тих пір, як почався, хоч цей інструмент залякування і далі використовується", - підкреслив він в ефірі національного телемарафону.

Водночас представник ГУР уточнив, що розвідка спостерігає збільшення інтервалів між ракетними атаками противника.

"Якщо раніше це були щотижневі масовані ракетні удари, то зараз інтервал може бути в 3-4 тижні. Вони використовують "Шахеди", але вже по-іншому і кількісно, і по інтервалах. Ну і високоточного ракетного озброєння у росіян стає дійсно мало", - зазначив він.

Разом з тим він звернув увагу на дефіцит "Калібрів", "Іскандерів" і "Кинджалів", якими РФ вже не зможе собі дозволити «засипати Україну".

"Так, застарілого ракетного озброєння в РФ ще багато. Особливо коли мова йде про С-300 - це означає підвищення загрози для прифронтових територій і ми бачимо ці руйнування досі по Запоріжжі та інших містах. Але в цілому ця тактика ракетного терору вже зазнала поразки. Україна пережила зиму, енергетична система вистояла і сьогодні докорінно вплинути на українську економіку, логістику ворог вже не зможе", — додав Юсов.

Нагадаємо, 9 березня російські окупанти протягом доби здійснили пуск десятків ракет різного базування, 34 з яких були знищені і ще 8 не досягли своїх цілей.

Також ворог завдав 12 авіаційних ударів, зокрема, використав 8 безпілотних літальних апаратів типу "Шахед-136", половина яких була збита.

Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов зазначає, що інтенсивність ракетних ударів російських окупантів і шкода від них для України неминуче падатиме, а ефективність систем ППО-зростатиме. Для пересічного українця тенденція з російськими ракетними ударами по Україні буде позитивною, каже Жданов.

Читайте більше:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти