Припинення вогню на Донбасі: Макрон і Путін домовилися про саміт з безпеки

Володимир Путін і Еммануель Макрон / Reuters

Президенти Франції і РФ погодилися з необхідністю знайти дипломатичне рішення.

Президент Франції Еммануель Макрон телефоном обговорив ситуацію навколо нарощування числа військ РФ на кордоні з Україною з президентом Росії Володимиром Путіним.

Макрон і Путін в ході телефонної розмови в неділю домовилися про необхідність знайти дипломатичне вирішення української кризи, повідомляє прес-служба Єлисейського палацу.

Міністри закордонних справ двох країн зустрінуться з цією метою найближчим часом і працюватимуть над можливим самітом на вищому рівні з Росією, Україною та союзниками для встановлення нового порядку безпеки в Європі, йдеться в повідомленні Єлисейського палацу.

Під час телефонних перемовин президенти домовилися організувати зустріч Тристоронньої контактної групи по Україні «в найближчі години», йдеться в повідомленні Єлисейського палацу.

Зустріч необхідна для того, щоб всі зацікавлені сторони «підтвердили свою прихильність припиненню вогню» на лінії зіткнення.

Крім того, президенти Франції і РФ домовилися відновити роботу в нормандському форматі «на основі обмінів думками і пропозицій, зроблених Україною в останні дні», повідомили в представництві французького президента.

Читати такожПутін не зупиниться на Україні, країни Балтії в небезпеці-глава британського МЗС

Раніше повідомлялося про те, що після переговорів з Путіним лідер Франції подзвонив президенту України Володимиру Зеленському.

В ході переговорів Зеленський заявив Макрону, що виступає за введення режиму тиші і скликання контактної групи.

Читайте ще:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти