Втрати колосальні: екскомандир "Азову" розповів про ситуацію в районі Бахмуту

Екскомандир "Азову" розповів про ситуацію в районі Бахмуту / Колаж Главред, фото: Міноборони РФ, Генштаб ЗСУ

Росія стирає свої підрозділи на Бахмутському напрямку, однак їй не вдається досягти успіху. Сили оборони України продожують бої на південь від Бахмуту.

Бої на Бахмутському напрямку тривають вдень і вночі. Окупанти постійно отримують провізію та підкріплення для поновлення наступу. Про це заявив екскомандир полку "Азов", заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін в ефірі телемарафону.

"Не дивлячись на те, що в нещодавніх боях ворог зазнав дуже суттєвих втрат, тим не менше станом на сьогодні є намагання ворога хоч і локально, але атакувати. Пов'язано це з тим, що їм постійно підвозять підкріплення. В першу чергу, у вигляді особового складу та техніки. Успіху вони не мають. Але не дивлячись на свої втрати, спроби атак на наші позиції теж є", – каже Жорін.

За словами військового, російська сторона "перемелює" деякі військові підрозділи та замінює їх іншими. Для них ця практика є повністю нормальною. За словами військового, втрати, які РФ зазнає, не є вирішальним фактором у вимірі війни.

"Безпосередньо навпроти нас зараз найбільш ефективними є підрозділи десантників, яких сюди перекинули. Саме вони намагають атакувати. Йдеться про південь від Бахмута, де ворог зазнав суттєвих втрат і втратив стратегічні точки", – додав заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади.

Наступ на Бахмут

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, окупаційні війська країни-агресорки Росії продовжують активні контратаки на флангах міста Бахмут, намагаючись поліпшити своє тактичне положення. Про це розповів начальник пресслужби 26-ї артилерійської бригади імені Романа Дашкевича, старший лейтенант Олег Калашніков.

Водночас, за словами керівника пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Іллі Євлаша, на Бахмутському напрямку російські окупанти зараз укріплюють свої позиції і перебувають в обороні. Тому ініціатива дійсно належить українським військовим. В цьой же час, Силам оборони України вдалось просунутись на 100-300 метрів на кількох напрямках.

Також, на одному із флангів Бахмутського напрямку українські прикордонники знищили групу російських штурмовиків. Про успішні дії захисників України йдеться у повідомленні Державної прикордонної служби України.

Інші новини:

Новини заразКонтакти