"Попри тяжкі бої": ЗСУ наступають та просуваються на Бахмутському напрямку

ЗСУ наступають на Бахмутському напрямку / Колаж: Главред, фото: 17 ОТБр імені Констянтина Пестушко

Ганна Маляр повідомила, що за останні тижні ЗСУ на півдні підірвали наступальні та оборонні спроможності ворога.

Заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр розповіла про ситуацію на Сході України та про успіхи українських військових у боротьбі проти окупантів.

Як повідомила Маляр у cвоєму Telegram-каналі, що сили оборони України стримували наступ російських військ на Куп’янському, Лиманському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

"На Бахмутському напрямку на південному фланзі навколо Бахмута ми наступали. Є просування. Зараз наші захисники закріплюються на зайнятих рубежах", - наголосила представниця міністерства.

Крім того, на півдні України в межах контрнаступу ЗСУ виконують чимало завдань, спрямованих на "ослаблення ворога і відпрацювання обстановки для подальших дій".

"За останні тижні наші захисники на півдні підірвали наступальні та оборонні спроможності ворога. Через знищення великої кількості складів із боєприпасами кількість ворожих обстрілів наразі знизилася", - зауважила Ганна Маляр.

Наступ ЗСУ

Нагадаємо, що ЗСУ вибивають окупантів на Бердянському напрямку та вже просунулись на 2 кілометри. Капітан Валерій Шершень розповів про успішний наступ українських військових на Таврійському напрямку.

ЗСУ знищують росіян і просуваються під Бахмутом. За словами Сирського, також є приклад роботи по ворожому танку за допомогою САУ М-109 від 17-ї окремої танкової бригади.

У ЗСУ розповіли, як будуть використані касетні боєприпаси. Касетні боєприпаси завдаватимуть нищівного удару по окупантам, що призведе до більших у них втрат.

Більше військових новин:

Новини заразКонтакти