Під Авдіївкою загинуло стільки, скільки в Афганістані: Цехоцький про втрати на фронті

Під Авдіївкою загинуло стільки, скільки в Афганістані / колаж: Главредд, фото: Нацполіція, Офіс Президента

Чотири місяці під Авдіївкою стали останніми для десятків тисяч окупантів.

На Авдіївський напрямок російське командування продовжує відправляти величезну кількість солдатів, яким не вдається досягти успіхів, тільки рекордних втрат. Про це в ефірі телемарафону повідомив офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький.

За словами офіцера, за чотири місяці безрезультатних наступальних дій під Авдіївкою, втрати росіян вже досягли рівня втрат СРСР на війні в Афганістані.

Також він додав, що саме величезні втрати в Афганістанській війні призвели до того, що союз розпався, а значить втрати Росії можуть позначитися безпосередньо на її майбутньому.

"Під самою Авдіївкою за 4 місяці, вдумайтеся тільки, загинуло стільки людей, скільки за 10 років Радянський Союз втратив в Афганістані. Тільки одна Авдіївка. Після цього, як ви пам'ятаєте, Радянський Союз розвалився. Те саме очікує їх Російську Федерацію. Не може бути, щоб це не спрацювало. Ми ніколи цього не хотіли і не думали, у нас було про що думати. Але вони самі на це пішли", - каже офіцер.

Крім іншого, Цехоцький допускає, що причиною перекидання такої кількості власних солдатів під Авдіївку є майбутні вибори в Росії, які призначені на березень 2024 року. При цьому, Володимиру Путіну потрібно шукати слова виправдання, щоб пояснити ту кількість загиблих, яка повертається додому.

"Сьогодні Башкортостан, а за ним, я думаю, інші республіки будуть підніматися, тому що мішки і тіла прибувають. Це не може не позначитися на тому, що Путіну потрібно щось робити, щоб виправдати ці терористичні дії, які вони здійснюють", - додав військовий.

Ситуація на фронті - останні новини

Як повідомляв Главред, геолокаційні кадри, опубліковані 20 січня, показують, що російські війська захопили населений пункт Крохмальне, що знаходиться на лінії Кремінна-Сватове (20 км на північний захід від Сватове).

Також, президент України Володимир Зеленський зазначив, що тільки за одну минулу добу на фронті сталося більше сотні бойових зіткнень - інтенсивних боїв. "Найбільш жорстко - в Авдіївці, Мар'їнський напрямок - Красногорівка, Лиманський напрямок, Сіверський напрямок, Куп'янський напрямок наш, Херсонський напрямок - у Кринках", - повідомив він.

Крім іншого, Дмитро Снєгирьов, військовий експерт, співголова ГІ "Права справа", вважає, що в пріоритеті противника є Куп'янсько-Лиманський напрямок, де зосереджено до 120 тис.ворожого особового складу і 1300 одиниць бронетехніки. Експерт підкреслив, що наступ ворога відбуватиметься по всіх без включення ділянках фронту.

Також вам може бути цікаво:

Новини заразКонтакти