"Полонені повинні відчувати те, що відчувають люди, яких вони приїхали вбивати": Бутусов про гуманізм Генштабу

Юрій Бутусов / hromadske

Відправляти полонених додому до моменту виведення військ, погана ідея-вважає журналіст.

Український журналіст Юрій Бутусов розповів про недоліки і небезпечні сторони видачі полонених російських солдатів своїм матеріям.

На свій сторінці в Facebook експерт відзначити, що таке рішення Генштабу ЗС може обернутися серйозними наслідками.

Бутусов підкреслює, що кожен російський окупант, який взяв в руки зброю і увійшов на нашу землю повинен на власній шкурі відчути всі принади скоєного.

«Полонені окупанти повинні відчувати те, що відчувають мирні українці, яких вони приїхали вбивати. Російські матері повинні приїжджати і жити з ними в тих же містах, які бомбить російська авіація, ховатися від повітряних атак. І дзвонити в Росію про свої враження", - зазначив журналіст.

Також він заявив, що як показує досвід війни в Чечні всі полонені і повернуті офіцери поверталися воювати знову. Більш того, повернуті своїм матерям полонені росіяни можуть стати цінним джерелом розвідувальної інформації передаючи деталі боїв і обстановку на території.

"Тому, прошу, ніяких російських військових до моменту виведення військ не віддавати, це гуманізм, який буде дуже дорого коштувати», - підкреслив Бутусов.

Раніше Главред писав, що радник голів офісу президента Олексій Арестович заявив, що загальна мобілізація в Росії стане кінцем режиму.

Читайте також:

Новини заразКонтакти