Звільнення від мобілізації: хто і на скільки має право на бронь

Кабмін опублікував порядок бронювання військовозобов'язаних / president.gov.ua

КМУ передбачив відстрочку від мобілізації для 50% і більше держслужбовців і працівників важливих для країни підприємств.

Кабінет Міністрів опублікував оновлений порядок бронювання військовозобов'язаних під час дії воєнного стану.

КМУ передбачив відстрочку від мобілізації для 50% і більше держслужбовців і працівників важливих для країни підприємств. Відповідну постанову опубліковано на сайті Кабінету Міністрів.

Кому надали право на бронь від мобілізації:

Терміни відстрочки від призову на військову службу по мобілізації:

Хто затверджує списки бронювання від мобілізації

Списки бронювання військовозобов'язаних під час дії воєнного стану подаються до відповідних органів і узгоджуються Генеральним штабом Збройних Сил (СБУ, Службою зовнішньої розвідки), а ті направляють їх Мінекономіки, яке видає остаточні документи про бронювання.

Бронювання, які вже надані працівнику за старою процедурою, будуть дійсні протягом терміну, на який вони були надані.

У разі втрати підстав для бронювання (завершення мобілізаційного завдання, звільнення, розформування держоргану тощо) відстрочка анулюється.

Раніше повідомлялося про те, що нову хвилю мобілізації в Україні можуть запустити у разі виникнення відповідної ситуації на фронті, заявив начальник управління штабу Командування Сухопутних військ Збройних Сил України Роман Горбач.

"Зрозуміло, що оскільки Росія оголосила мобілізацію, кількість їх живої сили на фронті буде збільшуватися. Відповідно, наші графіки призову будуть також змінюватися, але наскільки-заздалегідь не можна сказати. Всі наші плани і завдання вже складаються з урахуванням мобілізації в Росії", - пояснив він Liga.net.

Дивіться сюжет ТСН - під час виїзду за межі області військовозобов'язаним потрібен дозвіл

Читайте більше:

Новини заразКонтакти