"Він ніколи на це не піде": аналітик назвав найбільший страх Лукашенка

Аналітик назвав найбільший страх Лукашенка/ колаж: Главред, фото: скрін, Главред

Лукашенко розуміє, що якщо він здійснить такі кроки, то по Мінську може щось прилетіти, тому намагається уникати такої ситуації.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко навряд чи буде влаштовувати якісь провокації на українсько-білоруському кордоні, адже розуміє наслідки і дуже боїться прямих боєзіткнень з Україною.

Він розуміє, що якщо наважиться на такі провокації, то по Мінську може щось прилетіти. Таку думку висловив політичний аналітик Олександр Кочетков в інтерв’ю Главреду.

"Якщо Лукашенко піде на такі провокації, по Мінську може щось прилетіти. Він це знає, а тому ніколи на це не піде", – зазначив аналітик.

Кочетков припустив, що якщо раптом і будуть якісь провокації з боку Білорусі, то в бік польського кордону або країн Балтії.

"Лише там. Адже Лукашенко, розуміючи наслідки, дуже боїться прямих боєзіткнень з Україною, а тому не піде на жодні провокації. Відтак, нічого подібного на білоруському кордоні не буде", – вважає аналітик.

Хто такий Олександр Кочетков

Олександр Кочетков – аналітик, політтехнолог, іміджмейкер. У минулому інженер-конструктор КБ "Південне" і заступник керівника пресслужби президента України.

Білорусь стягує сили до кордону з Україною – останні новини

10 серпня в Білорусі заявили про атаку з боку України. Білоруський диктатор Лукашенко звинуватив Україну в нібито порушенні повітряного простору Білорусі і пригрозив відповіддю на так звані "провокації".

Після цього стало відомо, що Білорусь стягує війська до кордонів України. Білоруський диктатор Лукашенко віддав наказ стягнути до кордону з Україною ракетні системи "Іскандер" та "Полонез" через нібито провокації з боку України.

Водночас керівник Центру протидії дезінформації при РНБО відреагував на дії та заяви білоруської сторони. За його словами, переміщення зброї з Білорусі до кордону з Україною є спробою допомогти російському диктатору Путіну та відволікти увагу українського командування на цей напрямок.

Пізніше у ДПСУ відповіли на перекидання Лукашенком танків до кордону. На зараз ситуація на українсько-білоруському кордоні незмінна. Переміщень техніки у бік кордону українська розвідка не фіксує, заявив 11 серпня речник прикордонної служби Андрій Демченко. Дії Лукашенка у ДПСУ назвали підігруванням Путіну, нагадавши, що Білорусь досі у зоні впливу Росії.

Читайте також:

Новини заразКонтакти