"Він був шокований": Резніков розповів, як через страх окупантів генерал РФ потрапив у полон

Резніков розповів, як через страх окупантів генерал РФ потрапив у полон / Колаж: Главред, фото: УНІАН, Міноборони РФ

Під час контрнаступу українських захисників у Харківській області восени минулого року російський генерал потрапив у полон.

Російські окупанти дуже бояться реакції вищого керівництва на їхні невдачі на фронті. Саме тому після втрати раніше захоплених українських територій загарбники щонайменше два дні не доповідають про це своєму керівництву. У зв'язку з цим під час осіннього контрнаступу Збройних сил України в Харківській області російський генерал потрапив у полон, оскільки думав, що він знаходиться в тилу. Про це в інтерв'ю журналісту Дмитру Комарову розповів міністр оборони Олексій Резніков.

"Росіяни не доповідають своєму начальству, коли в них йде втрата територій. Вони до двох днів тримають доповідь на верх, щоб їм "не прилетіло", - зазначив Резніков.

Як зазначив глава Міноборони, через такий страх окупантів російський генерал потрапив у полон під час контрнаступу українських захисників у Харківській області восени минулого року.

"Російський генерал, який відповідає за логістику, думаючи, що він перебуває в глибокому тилу за 60 км від лінії фронту, їхав з колоною, і тут наші хлопці "добрий вечір, ми з України" зустрічають нашу колону і беруть його в полон. Він був шокований, бо не думав, що українці вже будуть в їх розумінні в глибокому тилу", - розповів Резніков.

Окупанти масово здаються в полон ЗСУ

Нещодавно у Головному управлінні розвідки розповіли, що російські окупанти стали набагато частіше здаватися в полон через страх перед контрнаступом Збройних сил України. В ГУР підкреслили, що морально-психологічний стан загарбників погіршується з кожним днем.

Раніше міністр оборони Олексій Резніков заявив про те, що ЗСУ підуть у контрнаступ на новій техніці. Він пояснив, що екіпажі повинні бути підготовлені для взаємодії у складі цілого підрозділу, наприклад танкового батальйону: "тому що у них завдання – виконання завдання, спланованого українським Генеральним штабом".

Як зазначив президент України Володимир Зеленський, Україна вірить в успіх свого майбутнього контрнаступу, до якого йде підготовка. Водночас глава держави зауважив, що неправильно говорити про "успіх", втрачаючи людей, адже сьогодні всі втрати для України дуже болючі.

Дивіться відео - журналістам вдалося поспілкуватися з російськими військовополоненими:

Вас може зацікавити:

Новини заразКонтакти