Окупанти не змогли повністю відрізати Лисичанськ і просунутися до Слов'янська - ISW

Українські війська чинили опір російським атакам у Мазанівці та Долині / Фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Російським силам, імовірно, доведеться відмовитися від наступу в Луганській області, щоб відновити наступальні операції на північ від Слов'янська.

Російські війська не змогли повністю відрізати Лисичанськ від шляхів сполучення з Бахмутом. Окупанти також провалили спробу просування в бік Слов'янська. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що російські війська провели невдалі наступальні дії на північ від Слов'янська. Українські війська чинили опір російським атакам в Мазанівці та Долині.

Російські та українські джерела повідомляють про бої в Клиновому, де російські сили намагаються закріпитися на трасі E40, що веде до Слов'янська. Повідомляється, що українські сили відбили російські атаки на Клиново, але підтвердили, що російські сили продовжували наступ в населених пунктах на захід від траси E40. Українські сили також, імовірно, використовували нещодавно надані США реактивні артилерійські системи HIMARS для нанесення удару по російському складу боєприпасів приблизно в 60 км на схід на контрольованій Росією території в Луганській області.

Російські наступальні операції були значною мірою застопорені навколо Ізюмського напрямку, оскільки сконцентрували свою увагу на районі Сєвєродонецька та Лисичанська.

Міністерство оборони Великої Британії зазначило, що сильні обстріли навколо Ізюма можуть свідчити про спроби Росії «відновити темп» на цьому напрямку, але російським силам, ймовірно, доведеться відмовитися від наступу в Луганській області, щоби відновити наступальні операції на північ від Слов'янська.

understandingwar.org
understandingwar.org

Основні висновки аналітиків ISW:

Як повідомляв Главред, в Пентагоні заявили, що перед тактичним відходом з Сєвєродонецька підрозділи Збройних сил України завдали російським окупантам істотних втрат.

Дивіться новини Донбасу онлайн:

Інші новини:

Автор: Анна Ярославська
Новини заразКонтакти