Обмін військовополоненими з Росією відбудеться найближчим часом - Буданов

Україна робить все можливе для обміну / Колаж: Главред, фото: УНІАН, СБУ

Україна з часом дізнається, що сталося з Іл-76 та військовополоненими, які нібито були на борту літака.

Обмін військовополоненими між Україною та Росією відбудеться найближчим часом. Українська сторона робить все можливе для цього. Про це повідомив очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов в ефірі телемарафону.

"Життя наших людей - військовослужбовців чи цивільних - не має бути в небезпеці. І в тих жахливих умовах, в яких їх там утримують. Все що можна робити - ми зробимо. Я певен, що найближчим часом обмін все ж таки відбудеться", - заявив Буданов.

Він також запевнив, що з часом Україна дізнається правду про епізод з авіакатастрофою Іл-76 та долю військовополонених, які нібито перебували на його борту.

Обмін полоненими з Росією

Нагадаємо, на початку вересня Росія припинила процес обміну полоненими з Україною. Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов зауважив, що РФ не намагається реально вирішити цю проблему, але перемовини між країнами продовжуються і Збройні сили України готуються до обміну.

Як повідомляв Главред, у середу, 24 січня, мав відбутися обмін полоненими між Росією та Україною. Він не відбувся через падіння російського літака Іл-76 у Бєлгородській області, на якому, за словами російських пропагандистів, перебували україїнські військовополонені. Наразі не підтверджено, чи були на борту українські захисники, представники ГУР перевіряють цю інформацію.

Крім цього, Росія з великою затримкою відповіла на звернення щодо списку пасажирів Іл-76. Координаційний штаб підтвердив, що 65 українських оборонців із списку мали обміняти 24 січня. Родичі ознайомились з відеоматеріалами, але не знайшли ознак своїх рідних серед фрагментів тіл.

Читайте також:

Новини заразКонтакти