Новий світовий порядок: Жданов озвучив неочікуваний результат боїв на Курщині

Жданов розповів про наслідки Курської операції / Колаж Главред, фото 58 окрема мотопіхотна бригада ім. гетьмана Івана Виговського, скріншот

Олег Жданов пояснює, що від того, як закінчиться війна Росії та України, дуже багато залежить.

Курська операція рознесла вщент найголовніший міф – міф про те, що Росія є імперією. Адже імперія, яка не здатна захищати свої кордони і готова втрачати території, нехай навіть тимчасово, – це не імперія.

Таку думку висловив в інтерв'ю Главреду полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов.

За його словами, Курська операція має не стільки військове, скільки величезне політичне значення. Військових завдань там мінімум – розгром армії ворога на його території й утримання цієї території під контролем, вважає Жданов. А от політичні наслідки цієї операції будуть далекосяжними.

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовик, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 900 тисяч підписників та 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

На переконання експерта, ці наслідки відображатимуться на світовій тенденції подальших збройних конфліктів і подальшого вирішення проблемних питань.

"Припустимо, Китай може тепер сказати: "Та нафіг нам зв'язуватися зі США і Тайванем, якщо свою тисячу квадратних кілометрів ми можемо взяти в Росії. І нам нічого за це не буде". Тим більше, армії у Росії на Далекому Сході немає – всі армії з Далекого Сходу і морська піхота Тихоокеанського флоту сьогодні воюють в Україні. Адже Китай уже на контурних картах і в підручниках історії переніс свій кордон на кордони станом на 1860 рік, коли Російська імперія відхапала у нього Північний Китай. І в підручниках пишеться, що все це – історичні китайські землі", - заявив Жданов.

Полковник запасу звертає увагу на важливу деталь: якщо Китай такий варіант цілком би влаштував, то Індію – точно ні.

"Тому що в Індії два проблемних штати: один розірваний Китаєм – 50 років тому Піднебесна анексувала частину індійської території, а також із Пакистаном у Індії постійні бойові дії. Тому погодитися на мир в обмін на території Індія ніяк не може. Тому Моді й приїжджав до Києва, найімовірніше, запитував, чи згодна Україна на мир в обмін на території", - каже експерт.

Що відомо про операцію ЗСУ в Курській області?

Операція ЗСУ в Курській області - військові заходи України, спрямовані на вирішення питань безпеки своєї країни на території агресора Росії.

Українські військові 6 серпня перетнули українсько-російський кордон і почали бойові дії в Курській області. Встановлено контроль над понад 82 населеними пунктами. Прорив углиб російської території - понад 35 кілометрів.

Можливими цілями ЗСУ називають відтягування російських військ із фронту в Україні та примус Росії до справедливого миру.

Бої тривають. Українська армія просувається вперед.

Олег Жданов пояснює, що від того, як закінчиться війна Росії та України, дуже багато залежить: її результат визначить нову модель наступного світопорядку, і далі так завершуватимуться конфлікти – це буде шаблон.

Ось що таке наша Курська операція: фактично сьогодні нашими руками пишеться новий світовий порядок, підсумував експерт.

Олег Жданов про Курську операцію - останні новини:

Жданов передбачив наступний крок Путіна на Курщині. Експерт сказав із посиланням на українських військових, що зараз Росія знімає війська з усіх напрямків, крім Покровського.

Також Жданов назвав спосіб здолати армію РФ - українські військові балістикою могли б зруйнувати всю логістику російських загарбників, і це у результаті допомогло б наблизити перемогу України у війні.

Наостанок полковник висловився про зняття обмежень на удари по РФ. На його думку, США мають намір варити Росію повільно, як жабу, однак самі ці залпи залишать солдатів-окупантів без їжі та патронів.

Інші цікаві новини:

Новини заразКонтакти