Нова тактика ворога: росіяни перейшли в наступ із технікою - офіцер Нацгвардії

Росіяни змінили тактику на Бахмутському напрямку - офіцер Нацгвардії / Колаж Главред, фото: mil.in.ua, ua.depositphotos.com

В ЗСУ зазначили, що окупанти почали використовувати нову тактику для ведення бойових дій на Бахмутському напрямку.

Бахмутський напрямок продовжує залишатися одним із найбільш напружених на фронті. Російські війська намагаються утворити оборонні рубежі та закріпити свої позиції на північному фланзі, в той час як на південному частині армія РФ протистоїть просуванню Збройних сил України. Про це в ефірі Радіо Свобода (проєкт Свобода.live) розповів майор Національної гвардії начальник штабу артилерії 4-ї бригади «Рубіж» Денис Нагорний.

«Поблизу Кліщіївки, Андріївки та Кордюмівки ворогу це частково вдається завдяки щільному мінутуванню. На один метр квадратний там припадає до 2-3, а той 4-х мін різного застосування: від протитанкових до протипіхотних», – розповів військовий.

Він також зазначив, що обстановка також залежить від так званих «м’ясних» штурмів, в яких російські сили «активно використовують бронетехніку», включаючи танки, що знаходяться в захищених вогневих позиціях, тактичну та армійську авіацію. Також Нагорний уточнив, що на цьому напрямку російська армія використовує FPV-дрони та артилерію.

«Нова тактика противника – це застосування квадрокоптерів для мінування під’їзних логістичних шляхів вночі, аби зменшити постачання на передній край», – зазначив начальник штабу.

Бойові дії на Бахмутському напрямку

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, майор Нацгвардії Денис Нагорний начальник штабу артилерії 4-ї бригади "Рубіж" повідомив, що ворожі сили намагаються прорвати оборону ЗСУ, начиняючи власну техніку вибухівкою.

Збройні сили України фіксують стрімке зростання новомобілізованих російських підрозділів в районі Бахмуту.

Російські війська намагаються захопити місто Авдіївка в Донецькій області, використовуючи значні сили та техніку для активних штурмів. Президент України Володимир Зеленський зазначив, що на цьому напрямку спостерігається висока інтенсивність ворожих атак. За його словами, у окупантів великі втрати, і вони втрачають військовослужбовців швидше і в більшому обсязі, ніж це було у Бахмуті.

Інші новини:

Новини заразКонтакти