Нічний кошмар російських танків: що відомо про ПТРК "Стугна-П", який випалює техніку окупантів

Що відомо про ПТРК" Стугна-П " / скріншот

ПТРК "Стугна-П" вже охрестили вбивцею російських танків.

Протитанковий ракетний комплекс "Стугна-П" розробки державного Київського конструкторського бюро "Луч" став справжнім кошмаром для російської військової техніки.

ПТРК "Стугна-П", який був прийнятий на озброєння Міністерством оборони України 12 квітня 2011 року, є напівавтоматичним, з системою наведення по лазерному променю. Комплекси може вести вогонь 130-мм ракетами з різними бойовими частинами.

Вони встановлюються в контейнер. Управління оператором може відбуватися дистанційно за допомогою пульта на відстані до 50 м.з початку вторгнення РФ в Україну "Стугна" показала себе з найкращого боку.

Судячи з відео знищення російським танком, ракетний комплекс українського виробництва майже не поступається американському "Javelin".

ПТРК "Стугна-П" - основні характеристики

Цікаво, що ПТРК "Стугна" і "Корсар" повинні піти на експорт, але були передані КБ "Луч" в Збройні Сили України і тепер успішно допомагають нашим захисникам громити окупантів.

Раніше територіальна оборона Києва знищила колону ворожої техніки і зупинила її просування. Удар окупаційним силам РФ завдали бійці 112-ї бригади за допомогою "Стугни".

Читайте також:

Автор: Сергій Кущ
Новини заразКонтакти