"Не звільнення територій": Світан назвав перше завдання української армії

Світан назвав перше завдання української армії / Колаж: Главред, фото: 36-я ОМБП імені контр-адмірала Михайла Белінского, скріншот

Як зазначив військовий експерт, звільнити територію можна шляхом знищення армії противника. Втім, для цього мають бути хороші позиції.

Збройні сили України мають виконати важливе завдання перш ніж починати звільнювати окуповані тириторії – знищити російських окупантів. Таку думку в інтерв'ю Главреду висловив військовий експерт, полковник запасу Роман Світан.

"Перше завдання будь-якої армії – це знищення армії противника, а не звільнення територій. Звільнення територій – це наслідок виконання першого завдання, якщо армія, як наша, обороняється. Це перед армією загарбників стоїть завдання захопити нові території. Ми ж на своїй території і обороняємося", - підкреслив Світан.

Як зазначив військовий експерт, звільнити територію можна шляхом знищення армії противника. Втім, для цього мають бути хороші позиції.

"У нас зараз якраз такі позиції, тому ми і перемелюємо російські війська", - додав він.

Хто такий Роман Світан

Світан Роман (4 січня 1964, м. Макіївка Донецької області) – український військовий льотчик-інструктор, полковник запасу, який пройшов через полон у 2014 році, працював радником керівника Донецької ОДА Сергія Тарути. Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року став одним із провідних військових експертів на українських телеканалах та інших медіа, пише Вікіпедія.

Контрнаступ Збройних сил України

Нещодавно у Пентагоні оцінили прогрес контрнаступу ЗСУ. Зараз почалася серединна фаза контрнаступу захисників України. Бійці ЗСУ намагаються знайти слабкі місця в обороні російських окупантів, заявив заступник глави Пентагону США з політичних питань Колін Каль.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що, попри нешвидке просування, ініціатива на фронті – у Сил оборони України, які просуваються вперед.

"Що стосується контрнаступу. Ми наступаємо. Ініціатива зараз у нас. Наступ не швидкий, це факт. Але, тим не менш, ми йдемо вперед, а не рухаємося назад, як росіяни. Тому я бачу в цьому позитив", – сказав Зеленський під час спільної з президентом Чехії Петром Павелом пресконференції в Празі.

Як зазначив радник Маріупольського градоначальника Петро Андрющенко, захисники Маріуполя можуть взяти участь у контрнаступі. Герої оборони Азовсталі невипадково повернулися додому саме в момент контрнаступальної операції ЗСУ, вважає Андрющенко.

Вас може зацікавити:

Новини заразКонтакти