"НАТО знищить цілі РФ": експерт розкрив ядерні загрози Росії до України

Коли РФ може вдарити ядерною зброєю / колаж: Главред, фото: 56 окрема мотопіхотна Маріупольська бригада, unsplash, скріншот: відео

Росію вже попереджали, що в разі застосування навіть одного тактичного заряду, буде завдано удару по російських цілях.

В інтерв'ю Главреду журналіст, ізраїльський військовий експерт Сергій Ауслендер розповів про ядерні загрози Росії - це реальність чи лише риторика.

"Вважаю, що це лише риторика. Росіяни так часто і багато говорили про застосування ядерної зброї, що вже знецінили свою загрозу. Тому що тут, як і з будь-якою іншою зброєю, діє старе добре правило Дикого Заходу: дістав зброю - стріляй, інакше вистрілять у тебе. А коли день за днем їхні пропагандисти, колишній президент і навіть чинний глава держави постійно погрожують ядерною зброєю і не приводять її в дію, рівень цієї загрози знижується. Відбувається інфляція загрози. До того ж днями ви знесли російські радарні установки, і зараз у радіолокаційному сенсі у росіян величезна діра - весь південний захід фактично не прикритий", - заявив військовий експерт.

Він також додав, що у США і НАТО достатньо конвенційної зброї, і Росію вже попереджали, що в разі застосування навіть одного тактичного заряду, буде завдано удару по російських цілях на окупованих територіях України.

"Росіяни знають, що, наприклад, зі східного Середземномор'я по їхніх позиціях буде запущено, умовно кажучи, 500 крилатих ракет, які все знесуть. Самі росіяни в такій ситуації нічого не зможуть зробити, адже вони і з примітивними дронами впоратися не можуть, не кажучи вже про масовану ракетну атаку. Тому я не думаю, що Москва зважиться на застосування ядерної зброї. Росіяни - не фанатики", - наголосив Сергій Ауслендер.

Що відомо про ядерну зброю у світі / Инфографика: Главред

Хто такий Сергій Ауслендер

Сергій Ауслендер - ізраїльський військовий експерт, кореспондент, журналіст, письменник і телеведучий. Працював журналістом під час Першої та Другої чеченських воєн і в інших гарячих точках.

Автор каналу на YouTube і Telegram-каналу Війна з Ордою. Тематика каналів - війна в Ізраїлі, війна Росії та України.

Нагадаємо, що ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман сказав, чи існує загроза ядерного удару з боку РФ. Загроза того, що країна-агресор РФ завдасть тактичного ядерного удару по Україні мінімальна, оскільки це нічого не дало б Кремлю, вважає експерт.

Президент України Володимир Зеленський висловився щодо ймовірності ядерного удару РФ. Глава держави впевнений у тому, що російський диктатор Володимир Путін утримається від застосування ядерної зброї в Україні з почуття самозбереження.

Більше важливих новин:

Новини заразКонтакти