Наступ армії РФ сповільниться на 4 напрямках: Жданов назвав причину

Наступ армії РФ сповільниться на 4 напрямках, вважає Жданов/ колаж: Главред, фото: 66 окрема механізована бригада Сухопутних військ ЗС України, УНІАН

Окупанти можуть знизити інтенсивність свого наступу на кількох напрямках після влучних ударів України по військових арсеналах РФ.

Після ударів України по військових арсеналах країни-агресорки Росії темпи наступальних операцій противника можуть знизитися на певних напрямках фронту.

На ключових напрямках російські окупанти навряд чи будуть знижувати свою активність, проте на тих, які для них не є ключовими, інтенсивність бойових дій може стати меншою. Таку думку висловив полковник запасу, військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю Главреду.

"На ключові напрямки, як-от Покровське і Курахівське, росіяни все одно максимально спрямовуватимуть свої ресурси, оскільки їм потрібно виконувати поставлені завдання. Адже наступ там продиктований більше політичними, ніж військовими завданнями", – зазначив Жданов.

Також, за його словами, росіяни не допустять зниження інтенсивності наступів на Куп'янському напрямку й намагатимуться підтримувати там темпи.

"А от на таких напрямках, як Гуляпільський, Оріхівський, Сіверський і Харківський, де інтенсивність бойових дій доволі-таки невисока, темпи наступальних дій противника можуть знизитися. З Сіверського напрямку росіяни зняли війська, там уже тиждень мінімальна кількість атак на добу. На цьому напрямку росіяни самі побоюються контратак українських військ", – сказав Жданов.

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовик, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 900 тисяч підписників та 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

Війна в Україні – останні новини

Раніше боєць "Осман" сказав, чи загрожує ЗСУ котел під Вугледаром. Ворог прагне зробити "кліщі". І поки що в окупантів це виходить, зазначив військовий.

Також раніше прем'єр Британії зробив заяву про війну в Україні й наголосив, що ці тижні й місяці стають вирішальними. Зеленський під час зустрічі зі Стармером обговорили виклики, з якими стикається Україна, і подальші кроки.

Політичний експерт Максим Розумний сказав, хто може створити альтернативу Путіну. Втрата контролю над частиною Курщини не сприймається елітами РФ як серйозний удар і не змінить їхніх настроїв, вважає експерт.

Читайте також:

Новини заразКонтакти