"Мішані атаки": у ЗСУ розкрили деталі останнього масованого удару по Україні

Гуменюк розповіла про нічну атаку окупантів / колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, ua.depositphotos.com, ДСНС

Гуменюк розповіла, що росіяни кидають кожного разу велику потужність уражаючих засобів.

Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк повідомила, що окупанти хочуть виснажити систему протиповітряної оборони України.

Наталія Гуменюк а в ефірі телемарафону "Єдині новини", пояснила, що мета України під час цих атак - захист. Саме тому Україна максимально ефективно виконує бойову роботу, щоб протидіяти ворогу. Проте росіяни кидають кожного разу велику потужність уражаючих засобів. Зокрема, ракети, дрони та використовують мішані атаки.

"Таке маневрування й спрямоване на те, щоб і виявляти системи протиповітряної оборони, де і як розташовані, і в тому числі виснажувати. Масштабна тривога була вже ближче до ранку. По різних регіонах все-таки засоби протиповітряної оборони працювали фактично цілу ніч", - наголосила Наталія Гуменюк.

Речниця повідомила, що Росія запустила по Україні декілька хвиль ударних дронів, які випускала зі східного узбережжя Азову та з Криму. Вони були спрямовані на південь Одеської області, зокрема - напрямок Дунаю, а також по Миколаївській області.

Гуменюк уточнила, що росіяни вишукують наші системи ППО, використовуючи хвилями дрони і ракети, намагаються спровокувати спрацювання більш дороговартісного обладнання.

Нагадаємо, що у Харкові - вибухи, окупанти завдали щонайменше 4 удари по місту. У Повітряних силах попередили про загрозу застосування окупантами балістичного озброєння у низці регіонів України.

У ГУР назвали, чим можуть бити окупанти по Україні. На сьогодні РФ в змозі виробляти ракети "Калібри" десятками. Водночас ракети "Кинджал" стали для країни-агресора більш штучним виробництвом.

Більше військових новин:

Новини заразКонтакти