Повільне удушення РФ: експерт розкрив тактику Заходу щодо допомоги Україні

Олександр Кочетков / Главред

Німці не сумніваються, що Росія – агресор, але вважають, що її потрібно задушити поступово, каже Олександр Кочетков.

На Заході існує кілька позицій щодо надання Україні озброєнь для захисту від РФ, заявив політичний аналітик Олександр Кочетков.

"Першої дотримується Великобританія. Ця позиція полягає в тому, що потрібно якомога швидше надати Україні зброю, причому більш сучасну, в тому числі наступальну, щоб завдати Росії швидкий розгром. Цей розгром і вигнання РФ з українських територій, на думку британців, стане основою для конструктивних мирних переговорів. Тому вони і готові поставляти нам танки Challenger - одні з найкращих і найдорожчих танків у світі", - підкреслив він в ході чату в Главреде.

Протилежний підхід сповідує Німеччина. Німці не сумніваються, що Росія - агресор, але вважають, що її потрібно задушити поступово, каже експерт.

"Вони вважають, що від стрімкого розгрому Росія швидко оговтається і почне готуватися до реваншу. Німці судять по собі: в Першу світову війну Німеччина зазнала швидкий розгром і зазнала больовий шок, потім підготувалася до реваншу і почала Другу світову війну. Тому німці наполягають, що потрібно діяти повільно щодо Росії, щоб почалися процеси економічного розвалу, дестабілізації влади, щоб кожен росіянин відчув проблеми – не тільки у вигляді чорних мішків з фронту, але і у вигляді відсутності продуктів і товарів», — упевнений він.

Кочетков додав, що позиція США - рівно посередині: "Іноді вони підтримують британців, іноді німців. Але, в принципі, навіть те, що одні лише Штати готові зараз нам поставити, стане серйозною основою для можливого весняного наступу України».

Раніше Кочетков заявив, що єдиний фактор, який може змусити НАТО вступити у війну – це спроба Росії використовувати ядерну зброю.

"Про наслідки такого кроку Росію вже попередили і офіційно, і неофіційно. Якщо США і НАТО в цілому помітять ознаки підготовки до використання тактичної ядерної зброї, вони залишають за собою право завдати і удар у відповідь, і попереджувальний удар за допомогою високоточної зброї, яка знищить стартові позиції, командні пункти, будь — який бункер", - заявив він.

Читайте більше:

Автор: Олексій Тесля
Новини заразКонтакти