Масштабна повітряна атака РФ: Україна коригуватиме плани підготовки до зими

Укренерго поки оцінює наслідки атаки РФ для енергетики / Главред

Енергетикам потрібно зробити висновки, які пошкодження принесла нова повітряна атака російських окупантів, розповів представник Укренерго Юрій Бойко.

Масована повітряна атака Росії на Україну 26 серпня призвела до того, що владі доведеться коригувати свої плани з підготовки держави до зими. Наслідки ворожого нападу потрібно буде ще вивчати. Про це заявив представник наглядової ради НЕК Укренерго, радник прем'єр-міністра Юрій Бойко.

"Очевидно, що за результатами атаки необхідно буде проаналізувати стан енергосистеми, зміни, які, безумовно, будуть носити знак "мінус", і, відповідно, відкоригувати плани з підготовки до зими", - розповів він на брифінгу в Медіацентрі Україна.

За його словами, наразі складно сказати, наскільки серйозно вплине атака на заплановані заходи з відновлення енергетичної системи та забезпечення споживачів електрикою без обмежень у вересні-жовтні.

"Але думаю, що до кінця сьогоднішнього дня ми будемо розуміти ситуацію і дуже оперативно будуть відкориговані зусилля з відновлення енергосистеми", - зазначив представник Укренерго.

Також Юрій Бойко наголосив, що енергетики в будь-якому разі готуються до опалювального сезону, але зараз потрібно зрозуміти, якої шкоди завдав ворог, і внести зміни до планів.

Атака Росії на Україну 26 серпня - головні новини за темою:

Окупаційні війська агресора Росії в понеділок, 26 серпня, завдали масштабного удару з повітря по Україні. Ворог застосував понад сотню ракет різних типів і стільки ж "шахедів". Прогриміли вибухи в Кривому Розі, Кропивницькому, Харкові та інших містах. Росіяни били по енергетичній інфраструктурі.

У Києві прогриміли вибухи, у деяких районах не було світла і води. Фіксувалися проблеми з мобільним зв'язком та інтернетом.

Унаслідок атаки РФ у Луцьку пошкоджено житлову багатоповерхівку, розповів голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко. Постраждала одна людина.

Що відомо про "Укренерго"?

ПрАТ "Національна енергетична компанія "Укренерго" - оператор системи передачі України зі статусом члена спостерігача ENTSO-E, з функціями оперативно-технологічного управління Об'єднаною енергосистемою України (ОЕС). Компанія займається передачею електроенергії магістральними електромережами від генерації до розподільчих мереж на ринку електричної енергії України, передає Вікіпедія.

Інші новини:

Новини заразКонтакти