"Люди не хочуть іти до ТЦК": військовий назвав ефективнішу альтернативу мобілізації

Ставку слід робити не на мобілізацію / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Ставку маємо робити не на мобілізацію, а люди повинні мати можливість обирати місце служби відповідно до їхніх вподобань та навичок, зазначив Кирило Сазонов.

Для набору військових до лав Збройних сил України ставку треба робити не на мобілізацію. Військовозобов'язані з більшою охотою готові вступати у конкретні бригади, ніж проходити через ТЦК. Таку думку виловив військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов в ефірі телеканалу "Київ24".

"Мені здається, все ж ставку маємо робити не на мобілізацію, а на добровольців. На рекрутів, щоб люди йшли до бригади. Я бачу, як це відпрацювали хлопці з "Азову", з 3-ї штурмової, з "Кракена" в ГУР", - сказав він.

За його словами, рекрутинг працює в Україні, добровольці долучаються до війська. Сазонов підкреслив важливість того, щоб люди мали можливість обирати місце служби відповідно до їхніх вподобань, навичок та здібностей, оскільки вони "хочуть йти у конкретну бригаду, в яку вони вірять, знають, як вона працює, і на зрозумілу посаду".

"Бо гарний дронщик – це не обов’язково гарний піхотинець. І гарний технік, гарний водій танка – це теж треба брати саме на цю специфіку. У цьому напрямку зараз Міноборони і Генштаб працюють. Мені здається, досвід дуже вдалий. Я знаю багатьох людей, які не хочуть іти до ТЦК, але хочуть іти в конкретні бригади добровільно. Мені здається, так треба працювати", - пояснив військовий.

Хто такий Кирило Сазонов?

Кирило Сазонов — дуже відомий блогер та політичний експерт, якого аналітики визнають як одного з найбільш цитованих політологів України.

Він народився, жив і працював журналістом у Донецьку, доки у 2014 році ра**исти не захопили місто. Широкомасштабне вторгнення Росії в Україну він зустрів у Бучі, після чого евакуював дружину і дітей, а сам вступив до лав Збройних Сил України та нині захищає державу в найгарячіших ділянках фронту, пише АрміяInform.

Мобілізація в Україні

Нагадаємо, 27 лютого, комітет Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розпочав розгляд законопроєкту про мобілізацію, до якого подали 4196 правок.

Також Збройні Сили України потребують обов'язкової мобілізації не менше 250-300 тисяч людей. Генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко зазначив, що перший етап мобілізації 300 тисяч осіб має відбутися в прискореному порядку.

Крім цього, члени комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Верховної Ради України вже опрацювали деякі положення закону про мобілізацію. Членк комітету Ірина Фріз у Facebook повідомила, що протягом двох днів роботи комітет не підтримав деякі пропозиції, такі як обмеження щодо виїзду за кордон, блокування рахунків та електронні повістки.

Читайте також:

Новини заразКонтакти