Криму приготуватись: експерт повідомив про шанс для ЗСУ вийти до півострова

Експерт повідомив про шанс для ЗСУ вийти до півострова / Колаж Главред, фото: Фото: Сухопутні сили України, Головнокомандувач ЗСУ, deepstatemap

Сили оборони України можуть перекрити Кримські перешийки, прорвавши фронт на лівому березі Херсонщини. Експерт вказує на нерви в рядах окупантів.

Для того, щоб реалізувати безпечну переправу через Дніпро на лівий берег Херсонщини потрібна багаторівнева система ППО, щоб за її допомогою відігнати ворожі літаки якомога далі, а також розширення плацдарму, щоб більша частина ворожої артилерії не мала можливості для прицільних ударів по споруді. Про це в інтерв'ю Главреду розповів військовий експерт, журналіст та речник Генерального штабу ЗСУ у 2014-2017 рр. Владислав Селезньов.

За його словами, є певні питання щодо переміщення бронетехніки ЗСУ на лівому березі Херонської області.

"Є питання саме щодо технічної можливості. Звісно, українські війська мають деякі спеціальні машини і техніку, яку отримали від німецьких партнерів, але чи задіяна вона - невідомо. Зокрема, БТР мають здатність самостійно переміщатися і долати рубежі, а от щодо іншої техніки є питання", - зазначає Селезньов.

Він наголошує, що масштаб дій українських військ на південному напрямку вражає. Російська армія вже вимушена реагувати, і на цей напрямок призначено нового командувача, генерал-полковника Михайла Теплинського, якого вважають найбільш розумним і ефективним серед російських генералів.

"Ворог починає переміщати на цю ділянку фронту підрозділи 7-ї десантно-штурмової дивізії, вже досить давно там воює морська піхота зі складу Каспійської флотилії. Проблема для ворога полягає в тому, що він ретельно не готувався до атак ЗСУ. На цій ділянці фронту небагато інженерно-фортифікаційних споруд для уповільнення українського наступу. Тому ворог нервує, бо від берега Дніпра до кримських перешийків приблизно 80 кілометрів. А за умови відсутності потужних рубежів оборони, якщо українська армія матиме масштабні ресурси для контрнаступу на цій ділянці, ворог може зазнати непоправних втрат", - додає ексречник Генерального штабу.

Експерт повідомив, що вирішальним фактором, який визначатиме подальший прогрес ЗСУ на південному напрямку, є наявність ресурсів.

"Якщо Україна матиме відповідний штурмовий підрозділ для переміщення на лівий берег і розвитку контрнаступу, ми можемо здивуватися результатам їхньої діяльності", - резюмує Селезньов.

Бойові дії ЗСУ на півдні

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, Владислав Селезньов зазначав, що Російські окупанти не мають наміру проявляти "жести доброї волі" на півдні України. Зараз у загарбників є достатньо ресурсів, щоб утриматися на цьому напрямку, тому наразі їм не планується відступати.

Протягом останньої доби на Таврійському напрямку більше десятка російських військових здавалися в полон. Про це повідомив бригадний генерал Олександр Тарнавський у своєму каналі в Telegram.

Водночас, в Центрі національного спротиву зазначили, що російські ЗМІ проводять інформаційну кампанію проти України і заявили про "перегрупування військ" на Херсонщині, але наразі ця інформація не має підтвердження.

Інші новини:

Новини заразКонтакти