"Красива тактична перемога": ЗСУ "перемололи" окупантів під Куп'янськом

ЗСУ здобули тактичну перемогу / Колаж: Главред, фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України, Міноборони РФ

Українські військові знищили російських окупантів дронами, артилерією та вибухівкою.

Українські військові змогли здобути "красиву тактичну перемогу" біля Куп'янська. Про це заявила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Окупанти хотіли зайти у Синьківку Харківської області і звідти просуватися у бік Куп'янська. Однак ворожі солдати отримали по зубах та не змогли здійснити задумане.

"Ворожі війська не змогли навіть підійти до наших позицій. Ворог і його техніка були знищені - дронами, артилерією та мінно-вибуховими загородженнями. Так-так, загородження були зроблені. Тобто ворога вкотре зупинили. Бо це один з напрямків активного ворожого наступу", - написала Маляр.

Вона зазначила, що зупинити ворога вдалося завдяки командній роботі ОСУВ Хортиця.

Загроза наступу на Харків

Окупанти Росії до кінця 2026 року "хочуть" захопити Запоріжжя, Дніпро і Харків, повідомив німецький репортер Bild Юліан Репке, посилаючись на свої джерела в розвідці Німеччини. За його словами, російські війська до кінця 2024 року "мають намір" вийти на річку Оскол у Харківській області і далі наступати на сході.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у відповідь на запитання про загрози захоплення Харкова, Дніпра та Запоріжжя заявив, що така аналітична інформація не є його компетенцією. Над цими питаннями працюють інші люди.

"Я не хотів би характеризувати цей процес, це не моя парафія. Там є люди, які за це відповідають, у яких є ця інформація", - підкреслив Залужний.

Керівник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявляв, що Росія "хоче" взяти важливий пункт біля Куп'янська і може ризикнути піти на Харків. Окупаційні війська Росії враховують помилки весни минулого року, проте сили оборони України готові до таких викликів, сказав Олег Синєгубов.

Інші новини:

Новини заразКонтакти