"На жаль, є загиблі та постраждалі": в ПС розповіли деталі масштабної атаки РФ

Ворог атакував Україну безпілотниками / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, скріншот з відео

Дрони збивали в Сумській, Дніпропетровській, Черкаській, Донецькій, Запорізькій, Київській, Херсонській та Харківській областях.

У ніч на 22 жовтня 2024 року (із 20.00 21 жовтня) ворог завдав удару по Україні ударними БпЛА типу «Shahed» та дронами невстановленого типу. Деталями атаки поділилися Повітряні Сили ЗС України.

Повітряні сили Збройних сил України

Повітряні сили Збройних сил України — вид збройних сил у складі Збройних сил України, який має на озброєнні винищувальну, бомбардувальну і транспортну авіацію, а також зенітні ракетні війська і радіотехнічні війська. Військово-повітряні сили у цьому вигляді були створені у 2004 році шляхом об'єднання двох видів: Військово-повітряних сил та Військ протиповітряної оборони України.

"Протягом ночі в повітряному просторі України виявлено 60 ворожих БпЛА противника (райони пусків: Курськ, Єйськ, Приморсько-Ахтарськ –рф.) Повітряний напад відбиває авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України", - йдеться в повідомленні.

Повітряні Сили збили 42 ворожі БПЛА / фото: Повітряні Сили

Окрім цього, Повітряні Сили ЗС України підтвердили збиття 42 ворожих БпЛА в Сумській, Дніпропетровській, Черкаській, Донецькій, Запорізькій, Київській, Херсонській та Харківській областях.

Як йдеться в повідомленні, більшість ударних БпЛА збито на Сумщині.

Що відомо про "Шахед" / Инфографика: Главред

"На жаль, внаслідок атаки, в регіоні є загиблі та постраждалі, висловлюємо співчуття рідним", - стверджують в Повітряних Силах України.

Резюмуючи, захисники українського неба зазначили, що 10 російських безпілотників локаційно втрачено.

За даними Повітряних Сил, один БпЛА полетів у Білорусь, ще три – назад у Росію. Один ворожий БпЛА – в повітряному просторі України.

Як поводитись у випадку атаки дрона-камікадзе

  1. Почули звук двигуна десь поруч – оцініть становище навколо й тримайтеся осторонь від адміністративних будівель, стратегічних та військових об’єктів.
  2. Знайдіть укриття та перечекайте атаку.
  3. Якщо укриття далеко, дотримуйтесь правила “двох стін”, які мають відділяти вас від небезпеки, радить Запорізька обласна державна адміністрація.

Останні атаки РФ на Україну - що відомо

Як повідомляв Главред, росіяни атакували Суми "Шахедами" - черговий удар стався приблизно опівночі 22 жовтня. Внаслідок ворожої атаки маємо влучання в житлові будинки.

Згодом стало відомо, що загинуло троє людей, зокрема дитина. Повідомляється, що окупанти атакували багатоквартирний будинок та об'єкти критичної інфраструктури.

Своєю чергою військовий експерт Олександр Мусієнко підтвердив, що Росія готує новий масований удар по Україні. За його словами, наші вороги вже знайшли нові цілі.

Читайте також:

Новини заразКонтакти