До Leopard 2, Panzerhaubitze і Puma: Бундестаг схвалив закупівлю боєприпасів для України

Бундестаг схвалив закупівлю додаткових боєприпасів для України/ колаж: Главред, фото: УНІАН, bundeswehr.de

Німеччина закупить додаткові боєприпаси до військової техніки, яка була передана Україні для боротьби зо окупантами.

Бюджетний комітет німецького Бундестагу схвалив рішення про закупівлю додаткових боєприпасів для України. Зокрема, нашій державі передадуть боєприпаси для САУ Panzerhaubitze 2000, основного бойового танка Leopard 2 і бойової машини піхоти Puma.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Міноборони ФРН. Зазначається, що прийняття такого рішення покликане забезпечити власні потреби Бундесверу, додатково підтримати Україну й оновити запаси боєприпасів, які вже були передані Києву.

У німецькому оборонному відомстві зазначили, що напад країни-агресорки Росії на Україну докорінно змінив рамки політики безпеки.

"Це зумовлює необхідність закупівлі додаткових боєприпасів – для збройних сил Німеччини, а також для збройних сил України", – йдеться у заяві Міністерства оборони ФРН.

План закупівель передбачає:

фугасні боєприпаси калібру 155 мм для використання також з іншими артсистемами НАТО, такими як M777;

155-міліметрові фугасні снаряди для Бундесверу на заміну переданих Україні;

додатковий боєкомплект для 120-мм гармати танка Leopard 2;

додаткові боєприпаси для САУ Panzerhaubitze 2000 і бойової машини піхоти Puma (автоматична гармата калібру 30 мм) та навчальні боєприпаси калібру 7,62 мм до кулеметів MG3 і MG5.

Передача Україні касетних боєприпасів

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що Україна отримає від США касетні боєприпаси в рамках нового пакету військової допомоги.

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що касетні боєприпаси допоможуть ЗСУ завдати якомога більше втрат армії агресорів з РФ. За словами Резнікова, касетні снаряди – визвольна зброя, яка допоможе звільняти тимчасово окуповані райони України і врятувати безліч українських солдатів.

Але після цього стало відомо, що три країни проти передачі касетних боєприпасів Україні. Рішення президента США Джо Байдена не підтримують у Німеччині, Британії та Іспанії. Зокрема, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок офіційно виказала невдоволення через те, що США хочуть передати Україні касетні боєприпаси.

Читайте також:

Новини заразКонтакти