З-під завалів 12-поверхівки дістали жінку: кількість жертв атаки РФ по Харкову збільшилась

Удар по Харкову 30 серпня - кількість загиблих збільшилася до семи / Колаж Главред, фото: ДСНС України

З під завалів дванадцятиповерхового будинку у Харкові дістали загиблу жінку, таким чином кількість жертв атаки РФ збільшилась до семи, зазначив Ігор Терехов.

Кількість загиблих внаслідок російського терористичного удару по Харкову зросла до семи. Про це у своєму Телеграм-каналі повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

За його словами, з під завалів 12-поверхового будинку вдалось дістати загиблу жінку.

"Тож жертв сьогоднішнього ворожого обстрілу Харкова вже семеро", - написав він.

Інформацію про збільшення кількості загиблих підтвердив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у своєму Телеграм-каналі.

"Кількість загиблих збільшилася до семи", - зазначив він.

Водночас помічник начальника чергової зміни ОКЦ ГУ ДСНС України у Харківській області Сергій Білоус вказує на те, що роботи із ліквідації наслідки авіаудару РФ у Харкові досі тривають.

"Щонайменше 59 цивільних людей отримали поранення. У результаті влучання авіабомби у житлову 12-поверхівку сталися руйнації конструкцій та пожежа площею близько 1500 кв.м.", - зазначив він.

Удар РФ по Харкову 30 серпня ДСНС України
Удар РФ по Харкову 30 серпня ДСНС України
Удар РФ по Харкову 30 серпня ДСНС України
Удар РФ по Харкову 30 серпня ДСНС України
Удар РФ по Харкову 30 серпня ДСНС України
Удар РФ по Харкову 30 серпня ДСНС України
Удар РФ по Харкову 30 серпня ДСНС України

Пожежники врятували 12 мешканців будинку, включно з однією дитиною, та евакуювали 160 людей. На місці події розгорнуто штаб з ліквідації наслідків ворожого удару, де психологи ДСНС надали допомогу 125 особам.

Білоус додав, що пожежу локалізовано о 19:20, роботи з її повної ліквідації та розбору завалів тривають.

Що відомо про керовані авіабомби / Інфографіка: Главред

Що таке КАБ?

КАБ-500 - сімейство радянських і російських коригованих авіаційних бомб калібром 500 кілограмів, пише Вікіпедія.

Першу з сімейства - КАБ-500Л, керовану лазерним променем, було прийнято на озброєння 1975 року. У 1984 році була прийнята на озброєння наступна бомба цього сімейства - КАБ-500Кр, що наводиться на ціль за допомогою телевізійної ГСН. Надалі було розроблено КАБ-500С із наведенням за ГЛОНАСС.

Бойова частина бомби може бути бетонобійною для руйнування бетонних перекриттів, фугасною і об'ємнодетонуючою для ураження піхоти і техніки, зокрема в укриттях, ударною хвилею.

Керована (коригована) авіаційна бомба (КАБ) належить до високоточної зброї. Властивість планування, якою володіють КАБ, дає змогу літакам-носіям застосовувати їх без входу в зону об'єктової ППО противника.

Удар по Харкову 30 серпня - що відомо про наслідки обстрілу

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, 30 серпня, в Харкові пролунала серія вибухів. Як повідомили міський голова Харкова Ігор Терехов та очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, російські окупанти атакували цивільну інфраструктуру КАБами

Згодом Синєгубов зазначив, що внаслідок атаки загинуло 6 осіб, а 47 отримали поранення.

За інформацією видання The Guardian, винищувачі F-16, які Нідерланди та Данія надали Україні, зможуть захищати Харків від російських коригованих авіабомб, і ці країни дозволили використовувати свої літаки навіть для боротьби з російською авіацією на її власній території.

Інші новини:

Новини заразКонтакти