IRIS-T, Gepard і не тільки: Німеччина готує для України мільярдний пакет допомоги

Шольц оголосив про мільярдні пакети допомоги Україні / Колаж: Главред, фото: Офіс президента, uk.wikipedia.org

Німеччина з Бельгією, Данією та Норвегією надасть Україні пакет військової допомоги на суму 1,4 млрд євро.

Німеччина разом із трьома країнами НАТО готує великий пакет військової допомоги на суму 1,4 млрд євро. Його мають надати Україні до кінця 2024 року. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц на спільній пресконференції з президентом Володимиром Зеленським у Берліні.

Шольц зазначив, що раніше Україна вже отримала військову допомогу на суму 600 млн євро. Тоді до пакету допомоги увійшла п'ята система IRIS-T SLM, бойові машини піхоти, танки, гаубиці, боєприпаси та безпілотники.

"До кінця року ми за підтримки Бельгії, Данії, Норвегії поставимо в Україну ще один пакет на суму 1,4 млрд євро", - уточнив Шольц.

Німецький канцлер також наголосив, що Німеччина займає друге місце за обсягами наданої Україні військової допомоги та допомагає посилювати протиповітряну оборону.

Новий пакет військової допомоги для України міститиме:

Крім того, Шольц розповів, що Німеччина заклала 4 млрд євро у бюджет на 2025 рік на двосторонню допомогу Україні. Також Шольц нагадав, що країни G7 та Євросоюз готують багаторічний кредит для України на 50 млрд доларів, який буде погашено за рахунок доходів від заморожених російських активів.

Новина доповнюється...

Новини заразКонтакти