"Хочуть завдати ЗСУ максимальних втрат": у Бахмуті обстановка різко загострилася

Ганна Маляр та ситуації на Бахмутському напрямку / Колаж Главред, фото Арміяінформ, Генштаб ЗСУ

Ворог у Бахмуті постійно веде вогонь, намагається зірвати логістику та завдати ЗСУ максимальних втрат.

Заступник міністра оборони Ганна Маляр заявила, що на Бахмутському напрямку обстановка знову загострилася.

"Триває поєдинок за перехоплення ініціативи. Сьогодні і ворог намагався наступати на цьому напрямку, але безуспішно. І наші сили оборони - мали певний успіх. Втім, ситуація змінюється дуже стрімко. Контроль над одними і тими ж позиціями може двічі за добу губитися і відновлюватися. Ворог активно реагує на всі наші дії і створює на загрозливих напрямках по три лінії оборони", — зазначила вона в Telegram.

За даними Маляр, на південному фланзі в районі Кліщіївки українські війська з боями, але просуваються. На північному фланзі тривають бої.

У самому Бахмуті теж неспокійно, зазначила заступник міністра оборони.

Вона додала, що ворог у місті постійно веде вогонь, намагається зірвати логістику та завдати ЗСУ максимальних втрат.

"У той же час, наші захисники не дають ворогові пересуватися по місту і вражають вогнем його позиції", — повідомила Маляр.

Ситуація на Бахмутському напрямку

Раніше майор ЗСУ Максим Жорін розповів подробиці знищення бійцями Збройних сил України плацдарму російських військ на одній зі сторін каналу Сіверський Донець-Донбас.

Офіцер ЗСУ пояснив, що основним завданням було ліквідувати плацдарм, який російські окупанти організували на одній зі сторін каналу Сіверський Донець - Донбас.

Нагадаємо, командир 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ полковник Андрій Білецький повідомив про те, що підрозділи українських сил розгромили окупантів РФ на Бахмутському напрямку.

В результаті вдалих дій українських бійців десятки російських загарбників знищені і поранені, підкреслив він в Telegram.

Командир 3 ОШБр уточнив, що бійці 1 механізованого батальйону з його бригади розгромили 3-й батальйон 57 гвардійської мотострілецької бригади РФ.

Читайте також:

Новини заразКонтакти