"Це не порушить червоні лінії": Рютте назвав дату обговорення дозволу Україні бити вглиб РФ

Рютте назвав дату обговорення дозволу Україні бити вглиб РФ/ колаж: Главред, фото: president.gov.ua, Вікіпедія

Україна має право захищатися, а завдання ударів по військових цілях країни-агресорки РФ передбачене міжнародним правом, наголосив новий генсек НАТО.

Дозвіл Україні використовувати далекобійну зброю по цілях у країні-агресорці Росії обговорять на зустрічі у форматі "Рамштайн", яка відбудеться 12 жовтня. Про це заявив новопризначений генеральний секретар НАТО Марк Рютте під час пресконференції з Володимиром Зеленським у Києві в четвер, 3 жовтня.

Він наголосив, що Україна має право себе захищати, а нанесення ударів по військових цілях країни-агресорки передбачене міжнародним правом.

Рютте наголосив, що удари вглиб РФ не можна вважати порушенням червоних ліній, адже Росія є єдиною країною, яка їх порушує.

"Росія веде цю незаконну війну і це означає, що збиття російських винищувачів і ракет до того, як вони можуть бути використані для атак по цивільній інфраструктурі може допомогти в цьому", – зазначив Рютте.

Він повідомив, що питання надання Україні дозволу бити далекобійною зброєю по військових об’єктах у Росії обговорять з президентом США Джо Байденом під час засідання у форматі "Рамштайн" 12 жовтня.

Також Рютте додав, що питання обмежень на удари – це не питання Північноатлантичного альянсу, тому що кожна держава альянсу ухвалює власне рішення.

Нагадаємо, новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте прибув до Києва у четвер, 3 жовтня.

Удари вглиб РФ – останні новини

У WP раніше повідомляли, що Байден може дозволити Києву бити вглиб РФ після виборів. Якби США дозволили Україні використовувати ракети великої дальності, це стало б найважливішим сигналом.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна провела успішні випробування власної балістичної ракети.

Нагадаємо, "союзник Трампа" Помпео назвав "дурними" обмеження США в ударах ЗСУ по Росії. Помпео вважає, що політика таких обмежень шкодить Україні.

Також раніше повідомлялося, що дрони СБУ атакували аеродром РФ. Успіх операції полягає в тому, що саме з цього аеродрому ворог активно бомбить КАБами українські території.

Читайте також:

Новини заразКонтакти