"Брати не всіх підряд": у ВР заявили про потребу зниження призовного віку

Мобілізацію в Україні можуть змінити / колаж: Главред, фото: 33 окрема механізована бригада, УНІАН

Роман Костенко вважає, що в Україні потрібно вживати радикальних заходів із мобілізацією.

Секретар парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко повідомив, що в Україні ситуація з мобілізацією пішла на спад відносно попередніх місяців.

"Потрібно вживати заходів. Вони можуть для когось звучати радикально. Ми повинні розуміти, що у такому темпі дуже складно утримувати рівень мобілізації. Потрібно, щоб верховний головкомандувач, міністр оборони брали відповідальність, просили нардепів і разом використовували різні методи. Це мотивація, зниження призовного віку, мотивування різних категорій населення йти на контракт. Якщо ми в такому темпі будемо "спускати на гальмах", то в нас скоро мобілізація взагалі піде в мінус. А якщо ще й Росія проведе мобілізацію, то я не знаю, що будуть робити. Це дуже серйозне питання", - розповів Костенко в інтерв'ю Radio NV.

Депутат наголосив, що необхідно брати в армію потрібних людей, а не всіх підряд. Адже мобілізують "обмежено придатних", а на полі бою "нікого немає".

"Найбільша проблема в тому, що ми набираємо всіх підряд, а потім... У нас велика армія, а на полі бою нікого немає, адже набираємо обмежено придатних", - сказав Костенко.

Що відомо про мобілізацію в Україні / Інфографіка: Главред

Хто такий Роман Костенко

Роман Костенко - народний депутат України, Секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ, пише Вікіпедія.

Мобілізація в Україні - останні новини

Нагадаємо, що

Більше цікавих новин:

Новини заразКонтакти