Бійці ГУР розтрощили БДК РФ Цезар Куніков у Криму, корабель затонув - УП

Бійці ГУР знищили БДК Цезар Куніков - ЗМІ / Колаж: Главред, фото: Вікіпедія, скріншот Кримський вітер

Головне управління розвідки Міноборони України провело операцію, внаслідок якої дронами було знищено російський десантний корабель Цезар Куніков.

Бійці Головного управління Міноборони України рано вранці 14 лютого завдали ударів дронами по великому десантному кораблю російських окупантів Цезар Куніков в акваторії Чорного моря у захопленому Криму. Корабель затонув.

Як повідомляє Українська правда, інформацію про нищівний удар по військовому кораблю РФ у Криму в ГУР уже підтвердили.

"Джерела повідомили, що це була операція ГУР, унаслідок атаки БДК "Цезар Куніков" затонув", - зазначено в повідомленні.

Реакція Міноборони РФ

В окупантів Шойгу традиційно заявили, що російські війська, мовляв, відбили всі атаки.

"Черговими засобами ППО безпілотні літальні апарати перехоплено і знищено над територіями Бєлгородської (2 БпЛА) і Воронезької (1 БпЛА) областей, а також над акваторією Чорного моря (6 БпЛА)", - повідомило вороже відомство.

Екіпаж не врятувався - ГУР

Виданню Обозреватель у ГУР повідомили, що спочатку корабель накренився на бік, а потім пішов на дно. За попередньою інформацією, екіпаж не врятувався.

"Судячи з усього, ніхто не врятувався, тому що пробоїна була велика, і все сталося все дуже швидко", - сказало джерело в розвідці.

"Чорноморський флот некомпетентний"

Популярний в окупантів ресурс "Рибарь" підтвердив удар по БДК і звинуватив командування РФ у некомпетентності.

"Не хотілося б лити воду на млин противника, але раз по раз Чорноморський флот виявляється некомпетентним і не в змозі відбивати напади з боку українських формувань... Обвішати корабель мішками з піском, а на них зверху - МОНки з детонаторами спрямованої дії - це дуже ефективна боротьба проти БЕКів, так".

Вибухи у Криму 14 лютого

У Криму рано вранці, 14 лютого, прогриміли вибухи. Їх чули жителі окупованих Росією Ялти, Місхора та Алупки. Пізніше з'явилася інформація, що внаслідок атаки міг затонути російський великий десантний корабель.

"Знову вибух у морі, навпроти селища Кацивелі, сильна ударна хвиля. Схоже, боєкомплект корабля вибухає. Видно, що для порятунку "потопаючого" підійшов ще один корабель. Також неподалік видно підводний човен", - повідомляв Кримський вітер.

Також у районі вибуху було зафіксовано вертольоти Мі-8 і Ка-27. Ймовірно, їхній зліт пов'язаний із початком пошуково-рятувальної операції.

Інші новини:

Новини заразКонтакти