Армія РФ намагається прорватися на Харківщині й залучає добровольців з Єгипту: деталі

Армія РФ намагається прорватися на Харківщині й залучає добровольців з Єгипту/ колаж: Главред, фото: 53 окрема механізована бригада імені князя Володимира Мономаха, міноборони РФ

Загарбники хочуть прорвати оборону захисників України. До боїв на Харківщині вони долучають іноземних добровольців, зокрема громадян Єгипту.

Російські окупанти продовжують свої спроби прорвати оборону українських військ у зоні оперативно тактичного угруповання "Харків". У Вовчанську активізувалася ворожа повітряна розвідка з використанням дронів, а також переміщення особового складу.

Окупанти передали окремі позиції від штурмових загонів 4-ї добровольчої штурмової бригади підрозділам 153-го танкового полку 47-ї танкової дивізії. У той же час загарбники залучають до боїв на цьому напрямку іноземних добровольців, зокрема громадян Єгипту. Про це повідомило оперативно-тактичне угруповання "Харків" у своєму Telegram-каналі.

Також зазначається, що російські загарбники намагалися атакувати позиції захисників України у районі Глибоке, проте їм це не вдалося. У Лозовій Рудці окупанти евакуювали власні безповоротні втрати.

За минулу добу, 3 серпня, відбулося шість бойових зіткнень. Ворог на цьому напрямку здійснив один ракетний та п’ять авіаційних ударів, застосувавши дев’ять керованих авіаційних бомб. Крім цього, було здійснено 39 ударів дронами-камікадзе і 487 обстрілів позицій українських військових.

Також в ОТУ "Харків" розповіли, що сьогодні тривають чотири бойові зіткнення у районах Глибокого та Вовчанська.

"Сили оборони України адекватно реагують на дії противника, на загрозливих напрямках посилюють підрозділи, що обороняються та продовжують нищити живу силу, озброєння та військову техніку російських окупантів", – йдеться у повідомленні.

Безповоротні та санітарні втрати окупантів за минулу добу становлять 99 осіб. Також загарбники втратили 38 одиниць техніки, 11 артилерійських систем, 6 автомобілів, 3 одиниці спеціальної техніки та 16 дронів. Крім цього, українські військові за минулу добу знищили 56 укриттів особового складу та 1 пункт зберігання боєприпасів.

Війна в Україні – останні новини

Раніше у DeepState зазначали, що росіяни просунулись на Донецькому напрямку. За минулу добу загарбники просунулися у Часовому Яру, повідомили аналітики проєкту.

Також раніше в Повітряних силах вперше показали запуск ракет Storm Shadow по цілях у Криму. Битва за небо триває, адже цілодобово РФ атакує українців бомбами та ракетами, проводить повітряну розвідку, щоночі б’є ударними БПЛА.

Нагадаємо, в ISW зазначили, що Путін хоче зупинити підтримку України з боку Заходу, і пояснили задум диктатора. РФ, ймовірно, прагне використовувати іранських маріонеток для непрямої конфронтації із Заходом і впливати на процес прийняття рішень на Заході, зазначили в ISW.

Читайте також:

Новини заразКонтакти