66 224 чоловіків українців повернулися з-за кордону, щоб захищати Україну - Резніков

5 березня 2022, 11:28оновлено 5 березня 2022, 13:03
За словами міністра оборони Олексія Резнікова, з такої кількості людей будуть сформовані 12 нових бойових і мотивованих бригад.
Олексій Резніков
Олексій Резніков / УНІАН

66 224 чоловіків станом на ранок суботи, 5 березня, повернулися з-за кордону-для того, щоб захистити Україну від російського вторгнення. Про це на своїй сторінці в сервісі мікроблогів Twitter написав керівник Міністерства оборони Олексій Резніков.

До того, 1 березня 2022 року президент Володимир Зеленський підписав указ, яким доручив збільшити чисельність Збройних сил України протягом наступних трьох років на 100 тисяч осіб.

відео дня

читайте такожЗеленський оголосив про призов резервістів в особливий період: звернення президента

Нагадаємо, раніше Верховна Рада затвердила указ президента України Володимира Зеленського про загальну мобілізацію в державі.

Відповідний закон був прийнятий у четвер, 3 березня.

У ньому передбачається, що мобілізація буде проводитися у всіх областях України, крім Луганської та Донецької. Її проводитимуть протягом 90 діб з дня набрання чинності указом.

Призов військовозобов'язаних, резервістів тощо здійснюватиметься в обсягах, визначених відповідно до мобілізаційних планів. Головам ОДА доручили забезпечити створення та роботу обласних, районних та міських медичних комісій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти