Тотальний контроль: РФ в Криму стежить за суднами, що йдуть у порти України - Воронченко

27 лютого 2020, 09:09
Росія створила військову загрозу для України в Чорному морі.
Росія, фрегат, корабель, Стрегущий
Росія встановлює тотальний контроль в Чорному морі / bastion-karpenko.narod.ru

Командувач Військово-морськими силами України адмірал Ігор Воронченко заявив про те, що ситуація у сфері безпеки в Чорноморському регіоні залишається нестабільною і тенденції до її покращення немає.

"Придністров'я, Крим, Донбас, Осетія і Абхазія – це критичні точки, на які спирається РФ, і вся увага фокусується для перекидання та проекції сили на Середземномор'я і Східну частину планети. Обмеження доступу для конкурентів в світі – це завдання Кремля", – розповів він.

Командувач ВМС повідомив, що Росія стягнула в анексований Крим сім підводних човнів і створила військову загрозу для України у Чорному морі.

відео дня

"Замість 29 кораблів вже – 42, з них 12 є носіями ракетної зброї. Сумарний залп на сьогоднішній день ракетами Калібр становить 72 пусків, а якщо рахувати і Каспійську флотилію, і береговий компонент – комплекси Бастіон і Бал, – то він становить приблизно 120 ракет. А до 2022 році цей сумарний залп, за нашими прогнозами, буде доведений до 168 пусків", – пояснив він.

Воронченко додав, що з відкриттям Турецького потоку Росія встановила гідроакустичні станції вздовж всього трубопроводу і "бачить, що робиться під водою", крім того аналогічний кордон вона створила з Тарханкуту, встановивши тотальний наглядовий контроль за суднами, що йдуть у порти Чорного моря України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що ВМС України створили в Азовському морі надводний дивізіон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти