Заміс під Золотим: стали відомі подробиці спроби прориву бойовиків

22 лютого 2020, 17:41
Під час спроби прориву бойовики завдали ударів по спостережному посту.
АТО, ООС, Донбас
Ворог пішов на прорив в районі Золотого / Reuters

Український гранатометник Максим Хітайлов загинув у "сірій зоні" на спостережному посту в районі Золотого Луганської області, прикриваючи відхід побратимів.

"Під час нападу російсько-окупаційних військ 18 лютого гранатометник Максим Хітайлов перебував разом з іншим військовослужбовцям на тимчасовому спостережному посту, який розташований перед переднім краєм опорного пункту", - розповіли в прес-службі Операції об'єднаних сил.

Під час підготовки атаки і спроби прориву, бойовики завдали ударів по цьому спостережному посту.

читайте такожВ Золотому загиблий боєць ВСУ залишився на покинутому дозорнике – волонтер"Одночасно з нанесенням ударів і під їхнім прикриттям, штурмові групи окупантів висунулися до спостережного посту в "сіру зону". З наших воїнів троє отримали поранення, ще двоє були контужені. Щоб дати можливість врятувати поранених і травмованих солдатів, гранатометник Хітайлов залишився біля зруйнованого спостережного поста і стримував наземну атаку штурмових груп противника", - цитує ТСН повідомлення штабу ООС.

В результаті двоє українських військових витягли потерпілих та передали їх для евакуації. Хітайлов загинув у бою, а його тіло залишилося на посту.

читайте такожКривава Лазня: в Генштабі назвали число знищених в Золотому бойовиків

"Під час наданої тиші противник разом зі своїми полеглими забрав і тіло нашого воїна для подальшої передачі у відповідності з нормами міжнародного гуманітарного права", - додали в штабі Операції об'єднаних сил.

Нагадаємо, раніше журналіст Юрій Бутусов повідомив про те, що в результаті ворожої атаки ЗСУ втратили передову позицію в "сірій зоні" у Золотому.

читайте також"Як Гітлер в 41-му": експерт попередив про ризик прориву оборони ЗСУ

Зазначимо, що за даними штабу ООС, українські військові дали адекватну вогневої відповідь супротивнику і втримали повний контроль над ситуацією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти