На Донбасі бойовики 22 рази відкривали вогонь: шість бійців ЗСУ постраждали, один - загинув

19 лютого 2020, 07:59
Противник обстрілював українські позиції із забороненої Мінськими угодами зброї.
Новини АТО сьогодні говорять про нові обстріли
Новини АТО сьогодні говорять про нові обстріли

Прес-центр штабу ОСС опублікував свіжі зведення АТО. Повідомляється, що 18 лютого бойовики на Донбасі 22 рази порушили режим припинення вогню. Один український військовий загинув, ще шестеро - дістали травм.

Бойовики обстріляли українські позиції із заборонених Мінськими угодами артилерійських систем калібру 152 мм і 122 мм, мінометів калібру 120 мм і 82 мм, озброєння танка, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Обстріли велися поряд із населеним пунктом Березове, неподалік Широкиного, Пищовика, шість - поблизу населеного пункту Кримське. Чотири обстрілу зафіксовані поруч із Новотошківським, два - в районі населеного пункту Оріхове, два - поблизу населеного пункту Хутір Вільний, два - біля Золотого-4, а також поблизу Попасної, Луганського, Новолуганського.

відео дня

"Окрім цього, поблизу населеного пункту Оріхове ворог здійснив спробу штурму наших спостережних постів. У результаті бойового зіткнення українські захисники черговими вогневими засобами подавили ворожий вогонь та зупинили диверсійно-розвідувальну групу противника. Позиції українських захисників не втрачені", - йдеться в повідомленні прес-центру ООС.

Уточнюється також, що на всі ворожі обстріли підрозділи Об'єднаних сил давали адекватну відповідь і контролювали ситуацію. Надалі противник запросив режим тиші.

За даними розвідки, в результаті бойового зіткнення з боку противника 4 людини були знищені, ще 6 - дістали важкі поранення.

Нагадаємо, вранці 18 лютого в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі бойовики атакували позиції українських воїнів у районі Новотошківського, Оріхового, Кримського та Хутора Вільного. Пізніше стало відомо, що бій закінчився, загинув один захисник України, а четверо - дістали легкі поранення.

Як повідомляв Главред, президент України Володимир Зеленський заявив, що загострення на Донбасі - це спроба зірвати мирний процес, який почав хоч трохи просуватися.

У Кремлі, коментуючи останні новини АТО, в черговий раз заявили, що не мають впливу на бойовиків ОРДЛО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти