В Інтернеті набирає популярність Dispo – незвичайний аналог Instagram

3 березня 2021, 15:20оновлено 24 березня 2021, 17:00
Ще один номінант на звання хайпового сервісу 2021 року – додаток Dispo, який вже встиг вибитися в лідери американського App Store
В Інтернеті набирає популярність Dispo – незвичайний аналог Instagram
Нова соцмережа Dispo / Protocol

Варто було тільки заговорити про Clubhouse, як через місяць з'явився новий тренд – незвичайний аналог Instagram без тегів і фільтрів під назвою Dispo.

Сюди теж не можна просто так потрапити, тільки за запрошеннями. Фішка новинки в тому, що опубліковані фотографії автоматично викладаються тільки на наступний день після знімання. Тут створюється ефект плівкового фотоапарата.

Додаток швидко вибилося в лідери американського App Store, зайнявши четверте місце в топі, поступившись тільки YouTube, Instagram і Snapchat. Бета-версія вийшла тільки 19 лютого, але інвестори вже оцінюють сервіс у 200 мільйонів доларів (при інвестиціях в 4 млн доларів), блогери діляться порадами про його використання, а навколо програми вже утворюється своя субкультура.

відео дня

Що таке Dispo

Dispo – це не просто додаток для створення фотографій в стилі ретро, це повноцінна соціальна платформа, сфокусована на обміні досвідом. Перед користувачем в додатку показується плівковий фотоапарат з маленьким видошукачем – можна налаштувати зум і спалах або поміняти основну камеру на фронтальну.

Кінцевим результатом є більш автентична фотографія – не відфільтровані, відредаговані фото, які користувачі соціальних мереж звикли бачити в Instagram, а більш грубі та реальні. У вас є тільки один шанс на отримання хорошої фотографії – в якому вигляді користувач зробив знімок, так він і опублікується. На фото автоматично накладається контрастний фільтр в стилі одноразових плівкових камер – з ним теж взаємодіяти ніяк не можна.

В Інтернеті набирає популярність Dispo – незвичайний аналог Instagram

У чому унікальність Dispo

Всі знімки "проявляються" і завантажуються в додаток через добу – вони будуть доступні тільки о дев'ятій годині ранку наступного дня. В цьому і полягає основна відмінність Dispo від інших соцмереж, де діляться фотографіями: знімки не можна дивитися відразу, тому пропадає сенс робити десятки однакових фото поспіль, щоб знайти ідеальний кут або освітлення.

Dispo покликаний припинити гонитву користувачів за лайками і якістю публікованих знімків, тому соцмережа не показує хештеги та кількість облікових записів, на які підписаний користувач.

Цифровий детокс. Тепер у користувачів пропадає сенс робити десятки однакових фото поспіль, щоб знайти ідеальний кут або освітлення, і переживати про лайки. Соцмережа Dispo пропонує своїм користувачам відхід від негативних асоціації з Instagram, такі, як нереалістичні стандарти краси та відсутність справжньої соціальної взаємодії, яку колись обіцяли соціальні мережі.

Атмосфера автентичності Dispo робить його привабливою альтернативою Instagram, не відходячи занадто далеко від основних інгредієнтів гіганта з обміну зображеннями – новий контент, міжособистісні відносини та соціальний капітал.

В Інтернеті набирає популярність Dispo – незвичайний аналог Instagram

Як отримати інвайт в Dispo

Як і у випадку з Clubhouse, розробники вирішили знизити навантаження на сервери та зробити вхід тільки за інвайтами для власників iOS – кожному користувачеві Dispo app видають по 20 інвайт. Версію для Android обіцяють випустити у 2021 році.

Раніше ми розповідали про соціальний майданчик Parler і чому туди всі переходять.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти