Китайський медіагігант Tencent запатентував "ПК-консоль"

21 березня 2021, 19:23оновлено 24 березня 2021, 12:35
Сама портативна консоль схожа на Nintendo Switch, але без половинок геймпада, що знімаються.
Китайський медіагігант Tencent запатентував 'ПК-консоль'
Tencent запатентував "ПК-консоль" / Twitter

Здається, китайський медіагігант Tencent вирішив остаточно припинити давні суперечки гравців з приводу того, що ж краще: ПК або консолі?

Компанія запатентувала, як написано на задній кришці самого пристрою "ПК-консоль. Спроєктовано та створено в Шеньчжені, Китай. Для ПК-консольних геймерів"" На його реєстрацію у компанії пішло шість місяців.

Сама портативна консоль схожа на Nintendo Switch, але без половинок геймпада, що знімаються. Зате в розкладку додана кнопка пуск, а працює девайс на Windows. Очікується, що портативний ігровий пристрій, який працює під керуванням Windows, дозволить геймерам грати в наявні комп'ютерні ігри (включаючи ігри Tencent) портативним способом, відмінним від традиційного ноутбука.

відео дня

Втім, варто зазначити, що наявність патенту не означає, що продукт коли-небудь опиниться на ринку, але це перший раз, коли Tencent зацікавилася портативними ПК для геймерів. Нині Tencent поширює Nintendo Switch в Китаї.

До слова про Nintendo Switch. Раніше редактори Bloomberg розкрили подробиці нової версії надуспішної гібридної ігрової консолі. Очікується, що консоль отримає 7-дюймовий дисплей від Samsung, А вихід на ринок очікується до кінця 2021 року.

Дозвіл при цьому не зазнає змін – в портативі консоль буде працювати у вже звичних 720p, а в стаціонарному режимі консоль доб'ється 4K-дозволу. У розмові з Bloomberg експерти відзначили, що Nintendo відмовилися від 1080р дисплея на користь більш тривалої роботи акумулятора в портативному режимі. Однак, все ще невідомо – чи буде 4K-дозвіл в стаціонарному режимі нативним, або ж отриманим за допомогою апскейла 1440р.

Приблизно в той же час прослизали чутки, що Sony планує випустити нову версію консолі PlayStation 5 вже в кінці другої половини 2021 року. Причому мова йде не про тематичні видання, на кшталт PS5 Spider-Man Edition, а іншому дизайні й "начинці", на зразок зменшеної, спрощеної й здешевленої версії, яку багато хто вже встиг охрестити PlayStation 5 Lite.

Ймовірно, вона стане хорошою альтернативою Xbox Series S. Цифрова версія PS5 з цією місією явно не справляється, оскільки вона на 100 євро дорожче Xbox Series S.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти