Халява закінчилася: Netflix взявся за недобросовісних користувачів

12 березня 2021, 18:40оновлено 24 березня 2021, 14:28
Стрімінговий сервіс Netflix планує припиняти випадки використання одного облікового запису декількома людьми.
Логотип Netflix
Netflix заборонить вхід в акаунт через чужі паролі / Pixabay

Мегапопулярний стрімінговий сервіс Netflix став тестувати функцію, яка в потенціалі може обмежити обмін паролями облікових записів між знайомими.

Тепер, коли деякі користувачі намагаються зайти в профіль знайомого, сервіс видає попередження, в якому говориться, що якщо вони не живуть з власником профілю, тому їм потрібно завести власний. ЗМІ вважають, що найближчим часом сервіс введе більш жорстке регулювання щодо обміну.

Згідно з умовами Netflix, користувач може надати доступ до облікового запису тільки членам сім'ї. За словами представників сервісу, таким чином вони хочуть переконатися, що "люди, які використовують акаунти Netflix, мають на це право". Розробники також попросили деяких користувачів підтвердити свої акаунти – зробити це можна буде через смс або електронного листа.

відео дня

Втім, чи з'являться ще якісь обмеження з боку Netflix стосовно користувачів в майбутньому, поки не розголошується. Раніше компанія не заважала користувачам, проте правила дозволяють використовувати один обліковий запис тільки членам сім'ї.

Халява закінчилася: Netflix взявся за недобросовісних користувачів

Дані дослідницької компанії Magid говорять про те, що близько 33% всіх користувачів Netflix діляться своїм паролем хоча б з однією людиною. Базовий план Netflix коштує $ 8,99 або 250 грн на місяць. В кінці 2020 року аудиторія сервісу перевищила 200 млн передплатників.

Кількома днями раніше інший стрімінговий сервіс Spotify отримав довгоочікувану підтримку української мови. Тепер українським користувачам за замовчуванням пропонують локалізовану "солов'їну" версію програми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти