Українці долучилися до створення однієї з найяскравіших ігор 2020 року

Кадр з гри Ori The Will of the Wisps / Microsoft

Український аутсорс-команда розробників Stan's Assets стала одним зі співрозробником сиквела відеоігри Ori The Will of the Wisps для Microsoft.

Stan's Assets from KAPPS – аутсорс-команда розробників, яка стала першою українською компанією, що взяла участь у створенні довгоочікуваного сиквела гри Ori The Will of the Wisps за авторством Moon Studios.

Як пояснює Павло Климентенко, співзасновник Stan's Assets from KAPPS, головним завданням команди в проєкті гри Ori було створення editor-tools. Наші земляки займалися впровадженням рішень, які робили можливим і прискорювали роботу gameplay-розробників.

"Починаючи від найпростіших поліпшень і закінчуючи складними аналітичними інструментами. Кінцевий споживач, який грає в гру, може не побачити, але все одно відчує результат нашої праці", – розповів Павло.

Також він зазначив, що робота в колаборації з Mood Studios над грою ААА-класу [AAA – неформальний термін, що позначає клас високобюджетних комп'ютерних ігор] стала для команди особливим досвідом. За його словами завдання, що стояло перед ними, змушувало команду мислити по-іншому і створювати інструменти, які до цього ще ніхто не створював.

Ori and the Will of the Wisps – це продовження пригодницького платформера Ori and the Blind Forest 2015 року події якого розгортаються в тому ж світі, що і в оригінальній грі, але в іншому лісі – Нібелі. Головним героєм знову стає дух лісу, на ім'я Орі, який відправився в черговий похід, аби допомогти лісі і його мешканцям.

Реліз Ori and the Will of the Wisps відбувся в березні 2020 року для PC і Xbox One, а середній бал гри на Metacritic і OpenCritic зупинився в районі 90 зі 100.

Трейлер Ori The Will of the Wisps

Український геймдев - свіжі новини:

Автор: Денис Пономаренко
Новини заразКонтакти