Вдарить мороз, завалить півметровими заметами: Україну атакує крижаний циклон з Арктики

13 грудня 2021, 10:26оновлено 14 грудня 2021, 00:20
З п'ятниці за рахунок надходження більш холодного повітря з півночі відбудеться зниження температури.
погода_зіма_снег_солнце
В Україні прогнозують сніг і похолодання / 1zoom.ru

В Україні найближчим часом температура повітря триматиметься близько 0, прогнозується похмура погода, очікуються тумани, розповів синоптик Ігор Кібальчич.

Опади у вигляді дощу, снігу та мокрого снігу, а також ожеледь прогнозується на Правобережжі, прогнозує він на порталі Meteoprog.

Синоптик попередив про посилення вітру в п'ятницю, а також прогнозує періодичні опади у вигляді снігу та мокрого снігу. При цьому температура залишиться вище норми на 2-4 °с.

"Активна циклонічна діяльність в комбінації з надходженням більш холодного повітря з Арктики призведе до встановлення снігового покриву в основному до кінця тижня", - пише він.

Разом з тим експерт стверджує, що говорити про настання метеорологічної зими з цієї причини не доводиться. При цьому висота першого снігового покриву буде дуже символічною - від 1 до 10 см, і тільки в Карпатах і Прикарпатті очікується суттєвий приріст снігу протягом тижня на 15 – 30 см, у високогірних районах до півметра і більше.

Коли в Україні чекати різкого похолодання

У період з п'ятниці по неділю (17 – 19 грудня) за рахунок надходження більш холодного повітря з півночі відбудеться незначне зниження температури, особливо в денний час. Вночі термометри покажуть -6...-1°С, вдень -2...+ 3°С.у Карпатах триматиметься морозна погода з середньодобовими температурами близько -3...-8 °С, додав Кібальчич.

Вдарить мороз, завалить півметровими заметами: Україну атакує крижаний циклон з Арктики
/ meteoprog.ua

Нагадаємо, раніше завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віра Балабух розповіла, що в Україні температура повітря взимку 2022 року може бути на кілька градусів вищою порівняно з попередніми роками.

читайте такожВріже мороз до-21º, завалить снігом: українців попередили про зимовий Армагеддон

Вона не згодна з численними прогнозами про те, що Україні загрожує найбільша сувора зима.

"Очікується - січень-лютий можуть бути десь на два, а можливо, і на три градуси тепліше звичайного, ніж вони були протягом останніх тридцяти років. А ми пам'ятаємо, що цей період був досить теплим в Україні. І зими були досить теплими", - додала Балабух.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти