Синоптики розповіли, коли чекати на перший сніг в Україні

16 листопада 2021, 15:56
До нашої країни вже підповзає ядро антициклону з високим тиском всередині.
Погода, сніг
Кілька днів погода буде без опадів / УНІАН

В Україні буквально через кілька днів почне змінюватися погода: очікуються опади та сильний вітер. Як повідомляє синоптик Ігор Кибальчич, зміни погоди варто чекати з 18 листопада.

"Починаючи з четверга, 18 листопада, з причини активізації західного перенесення і розвитку циклонічної діяльності, погодні умови будуть зазнавати деяких змін: стане більше хмар, почнуться опади у вигляді мряки, дощу і мокрого снігу, посилиться вітер", – мовиться в повідомленні, передає Meteoprog.

Також синоптик прогнозує, що температура повітря помітно підвищиться, особливо в нічні години.

відео дня

Так, за прогнозом, 16-18 листопада температура повітря вночі опуститься до -9...- 4ºС, місцями в північних, центральних і східних областях мороз зміцніє до -13...-10ºС. Вдень повітря прогріється до значень -1 ... +5ºС, в Одеській області та Криму до 6...8ºС вище нуля.

За прогнозом синоптика, 19-21 листопада очікується поступове підвищення нічної температури до значень -2 ... + 4ºС, денної до +4...+9ºс.

"У неділю, 21 листопада у зв'язку з більш активним виносом теплої повітряної маси з Балканського півострова, вдень повітря прогріється до +5...+10ºС, на півдні країни місцями до +12...+14ºС", – йдеться в повідомленні.

Також очікується, що на вихідних в Україні буде досить вітряно. У західних та юних областях місцями очікуються пориви південно-західного вітру до 15-20 м/с. Найбільш ймовірне випадання першого снігу варто очікувати в північних і західних областях 19 - 20 листопада.

Однак, через підвищення температури повітря в ці числа, сніговий покрив не буде утворюватися, або очікується тимчасовим з вираженою плямистістю по території.

Синоптики розповіли, коли чекати на перший сніг в Україні
Прогноз погоди в Україні на 20 листопада / Укргідрометцентр

Якою буде прийдешня зима

За словами завідувачки відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віри Балабух, прийдешня зима буде тепліше попередніх. Середня температура буде на 1-1, 5 градусів вище торішньої.

Аномально тепла погода переважатиме приблизно в 60% днів зими. А ось інші 40% днів можуть бути на рівні норми або нижче норми. Крім того, цієї зими потрібно бути готовим до потоків арктичного холоду.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти