Синоптики розповіли, коли в Україну повернеться суха погода

17 травня 2021, 22:25оновлено 18 травня 2021, 07:48
Грози почнуть відступати з території України тільки до кінця тижня.
Погода
Погода в Україні на тиждень / pixabay

Погода в Україні на цьому тижні буде дощова і прохолодна. Очікується зниження температури в багатьох областях, грози і проливні дощі.

Синоптики Укргідрометцентру розповіли, коли в Україні знову стане тепло і сонячно.

У вівторок, 18 травня, грозами накриє всю територію України, місцями можливі короткочасні дощі, зливи і навіть град. Синоптики прогнозують посилення вітру, місцями - до штормових значень.

Температура повітря в нічний час коливатиметься від +9 до +11 градусів на заході, півночі та в центральних областях, на сході та півдні очікується від +12 до +16 градусів.

Вдень в південних і східних регіонах від +19 до +23 градусів, на півночі, заході і в центрі від +15 до +20 градусів.

У Києві 18 травня очікується гроза, сильний штормовий вітер, вночі +12 +14 градусів, вдень від +18 до + 20 градусів.

читайте такожНа Запорізьку область обрушився величезний град і влаштував " армагеддон"

У середу, 19 травня, грози підуть із західних областей, але там очікуються короткочасні дощі і похолодання, вночі +8 +10 градусів, вдень +14 +17 градусів. На решті території країни пройдуть грози, можливий сильний вітер. У Києві 19 травня синоптики прогнозують грозу, дощі та сильний вітер з поривами. Вночі в столиці +10 +12 градусів, вдень +16 +18 градусів.

Тільки до кінця тижня грози почнуть відступати з території України і опади можливі на Закарпатті, у Вінницькій та Харківській області. Невеликий дощ вночі пройде в Івано-Франківську та Чернівцях. В інших областях - без істотних опадів.

Синоптики розповіли, коли в Україну повернеться суха погода

У суботу в Україні покращиться погода у всіх областях, і очікується підвищення температури. Вдень на заході, півночі та в центрі +16 +18 градусів, місцями до +20 градусів. На сході та півдні прогріється до +19 +23 градусів, місцями до +27 градусів.

У Києві 22 травня очікується суха і тепла погода, без опадів. Вночі в столиці + 8 +10 градусів, вдень від +17 до +19 градусів.

читайте такожВ Україні в червні вдарять заморозки-синоптики

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

  • Про настання літнього тепла говорити рано, заявив провідний синоптик Українського гідрометцентру Роман Мурмило і розповів, якою буде погода в Україні до кінця травня 2021.
  • Погода в Україні влітку 2021 буде аномально спекотною. За прогнозом синоптиків і кліматологів, особливо несприятливі кліматичні умови очікують жителів і аграріїв степової зони.
  • Експерт вважає, що в Україні літо стане довшим, а зими може зовсім не бути.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти