Синоптики попередили українців про погіршення погоди

17 листопада 2021, 22:21
Майже скрізь очікується дощ, а в Карпатах - мокрий сніг.
морози
Погода в Україні / pixabay

Погода в Україні на цьому тижні покаже свій характер. В країні вже очікується перший сніг.

Як прогнозує синоптик Наталка Діденко, мокрий сніг вірогідний 18 листопада в північних районах Чернігівщини, Київщини, Сумщини та в Карпатах.

У цей день до України наблизиться атмосферний фронт із Заходу, який принесе в західні і північні області опади у вигляді дощу і місцями мокрого снігу.

У східних, центральних і в південних областях опадів не буде.

Вночі 18 листопада очікується від 3 до 11 градусів морозу.

19-20 листопада погода в Україні буде некомфортною з опадами і холодним вітром. Майже скрізь очікується дощ, а в Карпатах - мокрий сніг.

Погода в Україні взимку 2022

Прийдешня зима буде тепліше попередніх. Середня температура очікується на 1-1,5 градусів вище, прогнозує завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України та НАН України Віра Балабух.

Аномально тепла погода переважатиме приблизно в 60% днів зими. А ось інші 40% днів можуть бути на рівні норми або нижче норми. Крім того, цієї зими потрібно бути готовим до потоків арктичного холоду.

Як раніше прогнозували синоптики Укргідрометцентру, у другій половині поточного тижня Україну накриє циклон. Дощі пройдуть у всіх областях. На Полтавщині, Сумщині та Харківщині випаде перший сніг. Однак, він розтане, так як температура повітря буде плюсовою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти