По Україні вдарить неймовірна по напрузі спека: коли чекати +37

12 серпня 2021, 10:29оновлено 12 серпня 2021, 12:20
Якщо вірити прогнозам частини синоптиків, то українцям знову пора приготуватися до найпотужнішої спеки в країні - термометри повинні нагрітися до +37.
Пустеля
По Україні вдарить неймовірна по напруженню спека: / ua.depositphotos.com

Погода в Україні - вже наступного тижня повернеться найсильніша спека до + 37 градусів за шкалою Цельсія. Синоптики назвали дату зміни метеоситуації в країні. Згідно прогнозу синоптика Наталки Діденко, вже в першій половині наступного тижня буде зафіксовано до + 35 + 37 градусів. "Погляньте, якою передбачається наступна Середа у нас!",- підписала вона карту погоди на 18 серпня.

На порталі Gismeteo також прогнозують підвищення температури наступного тижня. Однак про якусь аномальної спеці мова не йде.

Згідно з даними синоптиків, майже до кінця тижня в країні очікується помірне тепло без спеки (+24 ... + 27) і мінімум опадів.

А з 15 по 17 серпні (на Сході і півдні по 18 серпня), температура підвищиться до +27...+31 градуса. Після посилення спеки очікується різке похолодання з дощами.

По Україні вдарить неймовірна по напрузі спека: коли чекати +37

читайте такожВ Україні вдарить "африканська" спека до +42

Нагадаємо, раніше директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда заявив про те, що в разі продовження підвищення середньої температури Україні загрожують серйозні кліматичні зміни.

До того прогнозувалося, що вже до 2100 року Україна стане схожою за кліматом на Австралію, таку думку озвучують вчені і кліматологи.

Як стверджує керівник постійної комісії з питань екологічної політики КМДА Костянтин Яловий, в цьому столітті клімат в Україні ставатиме теплішим і посушливішим. Територія буде поступово ставати схожа на пустелю з південного сходу на північний захід.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти