Заметіль, ожеледиця і до 15 см снігу: українців попередили про погодні неприємності

13 січня 2021, 09:26
З самого ранку низку регіонів України вже почало замітати снігом.
погода
Синоптик озвучив морозний і сніговий прогноз погоди до кінця тижня / Фото Reuters

Погода в Україні у середу, 13 січня, погіршилася. Синоптики оголосили штормове попередження.

У східних, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій областях очікується значний сніг – висота снігового покриву складе від 5 до 15 сантиметрів. Про це повідомляє пресцентр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Крім того сьогодні Україні очікуються пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, на дорогах ожеледиця. У Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях налипання мокрого снігу та ожеледь (I рівень небезпеки, жовтий).

За даними Укравтодору, з самого ранку невеликий сніг йде в Житомирській, Волинській, Львівській, Закарпатській та Вінницькій областях.

Помірний сніг - у Луганській, Одеській, Полтавській, Харківській, Херсонській, Миколаївській та Кіровоградській областях. Там випало до 5 сантиметрів.

До 10 сантиметрів снігу випало в Дніпропетровській та Запорізькій областях. Донецьку і Запорізьку область сьогодні накрив сніг із дощем.

Синоптик Укргідрометцентру спрогнозував, що на сході країни температура повітря в середу складе від -3 до +1 градуса, а на півночі стовпчики термометрів покажуть від -4 до -1 градуса. У західних областях - від - 2 до +1 градуса. На півдні країни температура повітря також очікується в межах нуля градусів.

Заметіль, ожеледиця і до 15 см снігу: українців попередили про погодні неприємності
Погода в Україні 13 січня 2021 / meteo.gov.ua

Поліпшення погоди очікується 14 січня – опади припиняться. А 15-16 січня в Україну прийдуть сильні морози: вночі від -12 до -18, місцями в північних областях - до -21, вдень – від -10 до -16. Мороза погода в Україні протримається до 18 січня.

Погода в Києві 15-16 січня також буде морозною: вночі до -13...-18 градусів, вдень - до -11...-15. У неділю та понеділок, 17-18 січня, холодна погода збережеться. У Київській області може приморозити до -21.

читайте такожСнігопади, хуртовини та мороз до -16: якою буде погода в Україні до кінця тижня

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти