​До якої зими готуватися українцям: голова Укргідрометцентру дав прогноз

20 листопада 2020, 22:24
Синоптик прогнозує мінливу погоду взимку.
​До якої зими готуватися українцям: голова Укргідрометцентру дав прогноз
Якою буде погода взимку в Україні / УНІАН

​Голова Укргідрометцентру Микола Кульбіда заявив, що враховуючи ті кліматичні зміни, які вже відбулися, і які продовжують відбуватися в Україні, зимовий сезон буде характеризуватися різкими змінами погодних умов.

"Зима буде з підвищеним температурним режимом проти норми. Причому значно підвищеним: температура буде вище на 2-4 градуси, ніж була 30 років тому. Також, з нестійким сніговим покривом. Похолодання - будуть, але будуть короткочасними. Але і можуть бути досить жорсткими", - розповів синоптик.

читайте такожЯкою буде погода на Новий Рік 2021: народний синоптик дав прогноз

Щодо суперечливих прогнозів про аномально теплу або аномально холодну зиму в Україні, Кульбіда заявив, що це пов'язано з діяльністю приватних метеорологів, яким не можна довіряти.

"Інформація про дуже холодну зиму практично щороку "гуляє" по Європі та Україні. І це пов'язано з діяльністю приватних метеорологів, які дають відповідні коментарі, які зараз є можливість поширювати по всьому світу. Цьому довіряти не можна, тому що ще є метеорологічна наука, яка говорить про інше: треба стежити за тенденціями змін клімату. Не можна виключати, що 1 з 10 років буде холодніше, ніж ті 9. Але це не означає, що це якась катастрофа або величезна аномалія", - поділився він.

Погода в Україні - про що раніше повідомляв Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти